Инхауса кè падне!

  • 19 януари 2022 16:50

  • 1913
  • 0
Инхауса кè падне!
© Булфото(архивв)/Novini.bg

Добрата новина е, че вредните „ин хаус“ процедури си отиват, остават в миналото. Как знаем ли? ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се обърнаха срещу тях, ето как знаем. 

Не искам да изкарвам ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с някакви пророци, гении или супер умни политици. Защото, като отделни единици, не са, особено техните poster boys, най-предната редица и медийно изявяващите се. Но като общо, колективно съзнание ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с са доста интелигентни. Политически. За България. 

Усещат кога нещо се заражда, усещат и кога нещо си отива и (почти) винаги имат време да реагират. Това „усещане“ до голяма степен се дължи на… ами на имането на информация, ако трябва да сме честни, не са нито врачки, нито чак толкова умни. Просто имат информация. Да не говорим, че след толкова години се научиха идеално да разпознават българската политическа сцена. 

Нищо чудно, имайки предвид, че те бяха сред създателите ѝ, скулпторите и ваятелите на същата тая сцена и те си я нагодиха да им е удобна и да знаят какво се случва на нея. Но е факт, че преди нас научават какво се случва. 

Не знам дали знаете, но законодателни инициативи могат да се правят по всяко време. Фактът, че са решили сега да предложат смъртта на инхауса говори, че инхаусът вече е труп. Не, не, не… не защото те ще го убият. Не. 

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в случая приличат на онзи приятел, който, като стане напечено и се завърже бой, отива най-отзад и се крие, а като свърши боят и всички са натръшкани, се появява, за да ритне два пъти някой припаднал и да каже: „утрепàхме ги, а!“ и после да разказва на всички как е негова заслугата. 

Не че нещо, ама законодателни промени могат да се правят по всяко време, както казахме. Ин хаус процедурите не са от вчера, а ние трябва да приемем, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не са подозирали за съществуването им… 

Сигурно…

...

ДПС иска да махне „ин хаус“ процедурите

Въобще няма да се заигравам със спекулациите дали и доколко има тайна коалиция между ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и предишните управляващи. Голяма част от доказателствата за това са интуитивни и се базират на факта, че има прекалено много съвпадения в интереси, начин на гласуване, кои личности заедно защитават, синхронизирано говорене по теми и т.н, и т.н., и т.н. Какво ни казва интуицията? Казва, че е истина. Но едната интуиция далеч не е достатъчно доказателство. 

И това е част от играта на опитните играчи. 

След като станаха ясни порочните практики и ин хаус процедурите, след като стана ясно как са усвоявани едни пари

от фирми много преди да се свърши (а понякога и без да се върши никаква) работа, а тези фирми са избирани без необходимите конкурси, се даде заявка от новата коалиция тази кула от карти да бъде разрушена. Колко е хубаво за имиджа на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да кажат, че именно те са предложили законодателните промени, с които това да се случи? 

„утрепàхме ги, а!“

Когато милионите се раздаваха, разпределяха и „наши“ фирми се възползваха от ин хаус процедурите, имаше тишина в ефира. Когато новата власт хвана следите и по тях стигна до разкрития, започнахме изведнъж: „смърт на инхауса!“

Едно време имало едни хора, които чакали да видят кой ще бие, преди да си покажат главата навън. Като бият турците, излизат с фес на главата и викат: аферим, ефенди; като бият опълченците, се появяват с калпак и викат: смърт на турчина! После техните наследници чакали да видят как ще се обърне властта. Като разбрали, излезли да викат за партизаните и братската дружба. Били готови и с възгласи за другата страна, разбира се. 

Има хора, които винаги са успешни в улавянето на вятъра. 
 

Александър Томов
1913 0

Водещи новини