Частичен локдаун в Средец

  • 19 януари 2022 07:52

  • 561
  • 1
Частичен локдаун в Средец
©

Община Средец въвежда частичен локдаун. Заради рязкото увеличение на случаите на заразени с COVID, със заповед на кмета затварят детските градини и ясли, дневните центрове и пенсионерските клубове.

„В понеделник на среща на общинския Крисизен щаб взехме решение да затворим детските градини, тъй като за нас приоритет е да запазим живота и здравето на хората. Това не е мярка въведена под натиск, от ноември имаме болен персонал – педагогически и непедагогически и поетапно сме затваряли различни групи“, обясни пред бТВ  кметът Иван Жабов. По думите му няма кой да замести хората, които са излезли под карантина заради заболяването.

Тази мярка обхваща около 750 деца на територията на община Средец, уточни кметът Иван Жабов.

„Мярката продължава до петък, когато отново ще има заседание на Кризисния щаб и може би ще я удължим до края на месеца заради заболеваемостта в общината“, каза още той.

В детската градина „Снежанка“ има две карантинирани групи в момента . Едната заради болни дете, а другата – заради болен от непедагогическия персонал, отбеляза директорката Светлана Чолакова.

В село Дебелт положението също е такова. „Голяма част от родителите отказват да си водят децата на детска градина, защото се страхуват да не се разболеят. От близо 100 деца, в понеделник на детска градина бяха 30“, обясни директорката на детската градина там.

Последвайте канала на

Десислава Станева
561 1

Коментари 1

Добави коментар
BOCOVID-19

2022.01.19 | 08:31

1
ГЕРБАВАТА ЧУМА Е ТАМ ! ИЗГОНЕТЕ ГЕРБЕРАСИТЕ !

Добави коментар

Водещи новини