Водещите новини! Депутати от "Възраждане" се оказаха ваксинирани, пари за пенсии има, кризата в Казахстан скара Русия и САЩ и още...

  • 09 януари 2022 21:53

  • 8296
  • 11
Водещите новини! Депутати от "Възраждане" се оказаха ваксинирани, пари за пенсии има, кризата в Казахстан скара Русия и САЩ и още...
© bulphoto (архив)
Слушай новината

*** Водещите вечерни новини на 8 януари ***

113% ръст на заболеваемостта от COVID-19 у нас за 7 дни

За последните 7 дни имаме ръст на заболеваемостта за страната със 113% спрямо предходните 7 дни.

На база 14-дневната заболеваемост още две области преминават от червената в тъмночервената зона – Видин и Стара Загора.

113% ръст на заболеваемостта от COVID-19 у нас за 7 дни

*******

Депутати от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", за които ваксините са "експериментална течност", се оказаха...ваксинирани

В петък депутатите дебатираха 6 часа по темата как да влизат в сградите на Народното събрание - със или без зелен сертификат. Темата се оказа ключове, не защото достъпът до сградата има особено значение за хода на пандемията, а защото дебатът е символен. За действията ни като общество срещу заразата.

През 2021 г. България избира три пъти състав на Народното събрание. На изборите през ноември в парламента влиза и партия "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Получават почти 130 000 гласа, които им отреждат 13 места в Народното събрание. По време на кампаниите основен говорител на партията в национален ефир е председателят й Костадин Костадинов.

Как депутати от "Възраждане", за които ваксините са "експериментална течност", се оказаха...ваксинирани

******

Иван Иванов: Токът и парното драстично ще поскъпнат, когато падне мораториумът

„Обвиненията, които бяха отправени към КЕВР, са до такава степен неоснователни, че в първия момент се стъписах, затова изчаках няколко седмици, преди да отговоря в медиите. Европейската комисия е информирана за това от неправителствени организации, свързани с българската енергетика". Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов.

Преди дни Кирил Петков заяви, че Комисията по енергийно и водно регулиране, че не си върши работата и не защитава публичния интерес. Повод за думите му бе решението на КЕВР за увеличение на цената на газа с 30%. 

Иванов отговори на Петков за КЕВР: Обвиненията са неоснователни, в първия момент се стъписах

*******

ГЕРБ алармираха за проблеми с пенсиите и теч на лични данни

Опозицията дължи 100 дни толеранс на новото правителство, но този кабинет е реинкарнация на служебните кабинети, които имаха 8 месеца. Това заяви на брифинг депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев. 

Новоизбраното правителство анализира и говори, но може тези две неща да се съчетаят с реална работа. "Дебютът" на новото управление е меко казано катастрофален, коментира още той пред медиите. 

ГЕРБ с неделен брифинг: Алармираха за проблеми с пенсиите и теч на лични данни

*******

Асен Василев: Финансовият ресурс за компенсиране на пенсиите е наличен

"Не е политическа грешка, това е намерението на правителството".  Това заяви пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев във връзка с обещанието към пенсионерите с преизчислените пенсии и намалени Ковид добавки да получат през януари толкова, колкото и през декември, което обаче не се случи.

Василев подчерта, че в момента от НОИ има изработен механизъм как всички пенсионери да бъдат компенсирани така, че да няма понижение на общия доход:

"Към момента всички пенсии са или същите, или по-високи, но добавката е по-ниска и затова някои от пенсиите са на по-ниски нива. Финансовият ресурс е наличен - миналата година имаме 3 млрд. , тази година има заложени достатъчно средства. В Закона за удължаване на действието на Бюджет 2021 ще бъде добавен текст, който ще позволи на НОИ да направи това".

Асен Василев: Финансовият ресурс за компенсиране на пенсиите е наличен

*******

Министър Сандов: Приливна вълна грози Монтана

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов се надява магистрала „Струма” да бъде изведена от Кресненското дефиле. „Опитът на предходни правителства да изградят магистрала в тази част на дефилето на практика възпира реализацията на този проект. Според европейските изисквания по отношение на опазването на околната среда е недопустимо на такова място да се изгражда подобен инфраструктурен проект”, посочи той.

Вицепремиерът допълни още, че разговорът за „Струма” тепърва предстои. Сандов е в комуникация с Гроздан Караджов, за да се намери най-доброто решение по темата. „Последното, което беше предложено от правителството на ГЕРБ, беше с финансиране от страна на държавата да се изгради тази част от трасето. Това мисля, че твърде много би натоварило българските граждани. Ние имаме възможност да финализираме магистралата с европейско финансиране”, каза още Сандов.

Министър Сандов: Приливна вълна грози Монтана

******

Расте броят на жертвите в Казахстан

4-годишно момиченце загина при обстрел в Алмати.

Саин каза, че на 7 януари по улиците на Алмати се е движела кола с четири деца, която е била обстреляна. Момичето е починало в резултат на изстрелите.

Ден по-рано стана известно за смъртта на 11-годишно дете от огнестрелна рана в Алма Ата по време на безредиците. Пострадал е и 15-годишен юноша.

По време на безредиците и погромите в Казахстан са убити 164 суши, съобщават местни медии. Сред тях са и три деца.

4-годишно момиченце загина при обстрел в Казахстан

******

Руското посолство в София нарече Блинкен простак

Руското посолство в София разпространи информация за случващото се в Казахстан, в която разкритикува държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен.

Причината е реплика на американския първи дипломат, че "един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат". Думите му са във връзка с помощта на Организацията на Договора за колективна сигурност за стабилизиране на положението в Казахстан. 

Руското посолство в София: Антъни Блинкен се шегува по типичния за него просташки начин относно събитията в Казахстан

*******

Китайски учени откриха вода на Луната

Китайски учени регистрираха сигнали за вода в изследванията на място на апарата "Чанъе-5" на Луната, но тя е малко и според данните естественият ни спътник е доста сух, съобщава Синхуа.

Изследването показа, че лунният грунт на площадката за кацане съдържа по-малко от 120 ppm вода или 120 гр вода на тон. Това е много по-малко, отколкото на Земята.

Китайски учени откриха вода на Луната

********

Мая Йорданова
8296 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Деница

2022.01.11 | 16:35

11
Сандов скоро ще падне от много високо. Много на сериозно се е взел и това ще му изиграе лоша шега.
gogo

2022.01.10 | 06:24

9
Депутати от "Възраждане", за които ваксините са "експериментална течност", се оказаха...ваксинирани... XA...XA...XA...AAAAA NE MOGA DA SPRA DA SE SMEIA....
gogo

2022.01.10 | 06:42

10
TOLKOVA SA TAPI ,4E DAJE I ZA ANTIVAKSARI NE STAVAT......XA...XA...XA...AAAA...
gogo

2022.01.10 | 06:23

8
Депутати от "Възраждане", за които ваксините са "експериментална течност", се оказаха...ваксинирани... XA...XA...XA...AAAAA NE MOGA DA SPRA DA SE SMEIA....

2022.01.10 | 06:23

7
Депутати от "Възраждане", за които ваксините са "експериментална течност", се оказаха...ваксинирани... XA...XA...XA...AAAAA NE MOGA DA SPRA DA SE SMEIA....

2022.01.10 | 02:44

2
не са ваксинирани просто са си купили сертиф , както повечето българи
Еми...

2022.01.10 | 05:58

6
Демек, корумпирани свине, каквито сте повечето мангали в резервата.
хххк

2022.01.10 | 04:27

5
ЛУНА ЩЕ ГИ ОПРАВИ ,КАКТО ПОБЕДИ МАГАРЕШКИ И БОЛЕН ВЗЕТИ ЗАЕДНО

2022.01.10 | 02:47

4
ако мерките останат разпускайте парламента и нови избори Възравдане номер едно
КАВЕТЕ НЕ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД !

2022.01.10 | 02:46

3
полицаите и лекарите подкрепяме протеста , мерките ще паднат

2022.01.09 | 22:42

1
"Депутати от "Възраждане" се оказаха ваксинирани" аххах ох не мога шизофренията вече пере тоя свят, така е написано ,че все едно са извършили егаси тежкото престъпление ххаха

Добави коментар

Водещи новини