Какво разбрах през 2021 г.?

  • 30 декември 2021 15:13

  • 2399
  • 0
Какво разбрах през 2021 г.?
© Pixabay

Какво разбрах през 2021 г. ли? Най-най-вече разбрах една гнусна истина: хората днес се делят (измежду всички други деления) на две: такива, които са готови на саможертва, без да чакат „за себе си“, защото така е добре за обществото и това е важно; 

и другите, които считат, че дори и малкото неудобство за собствения им г*з е недопустимо. 

Това са двата вида хора. И това беше най-тъжното откритие на 2021 г. 

Не че не го знаехме и преди. Но ТАКА дебело подчертано не е било никога.

Маски ли, ваксини ли, че накрая дори и зарята на Ганя. 

Айде – за ваксините няма да говоря, защото има хора, които се възпаляват от мисълта, че ги чипират, други слушат мангър-мангър, че са безполезни, трети повтарят на партия Израждане мантрите, че били експериментална „течност“… въобще – все доказателства защо трябва да се внимава в училище и видни демонстрации на термина „функционално неграмотен“ (виждате ли как израствам духовно и не използвам думата „олигофрен“?)

Но маските… Нито ви чипират, нито са експериментални. Едно парче плат на лицето. Толкова. 

- Аз бих УМРЯЛ за родината!!!!
- Е, чак да умираш, няма нужда. Сложи си маска.
- А-а… Ц! Пречи ми. 

Толкова сте хубави ли, че не можете да лишите света от хубостта си? Крие ви чарът, на който разчитате в тоя живот ли? „Не мога да дишам“ е тъпотия, както ще ви кажат хирурзите, които си прекарват дните с маска; както и мотористите – по същата причина. 

Чак толкова изнежени не сте, просто ви е секлет, както казваше баба ми едно време, и сте толкова големи мрънкалници, че от мухата слон правите за щяло и нещяло. Като краен резултат: теглите една майна на обществото и казвате, че това е недопустимо. 

Другите хора, в другия край на този спектър, са, например, лекарите от първа линия, които ви спасяват въпреки мангъровското мислене и мантрите на Израждане, и антиваксърската ви псевдо-религия (не говоря за Християнството и Исляма, успокой се). Другите хора са онези, които са готови на саможертвата, без да чакат в замяна. Те помагат ВЪПРЕКИ всичко, а не ОЧАКВАЙКИ нещо. 

Един плиткоумен американски ТВ водещ, с мозък, функциониращ само колкото да се каже, че му поддържа дишането, на име Тъкър Карлсън от FOX News, стигна максимално далеч в полюцията да политизира маските (едно парче плат на лицето…), че призова последователите на сектантската си реторика да ходят по улиците и да карат хората, които носят маски, да ги махат. Същите главундери казват, че няма да се ваксинират или сложат маска, защото ТОВА е техен избор. Техните маски са техен избор, чуждите маски – пак са техен избор. 

Такива индивиди взеха да се разкриват по цял свят. Казвам „разкриват“, защото те не са се „появили“, винаги ги е имало, просто досега не беше толкова модерно да си тъп и те се срамуваха да си покажат таланта. 

А за финал установихме, че зарята на Нова година е най-големият проблем на хората, които ни обвиниха нас, че на нас ни била най-големият проблем…

Звучи заплетено, нали? Ще обясня. 

Зарята е вредна за животните, за въздуха и за хората. Както на много места по цивилизования свят, я забраниха и в няколко града в България. Нищо особено. Както са забранили някога оловото и живака в боята за детските играчки и азбеста в строителните материали, лека-полека се въвеждат и други полезни ограничения. 

И се появиха коментарите: „Зарята ли ви беше най-големият проблем?!?!?!11!/!1?1?1/“

Няколко неща:

Първо: когато видиш новина, че общината е решила нещо, парламентът или президентът, а напишеш на медията, в която си го прочел, с обръщение в първо лице („вие решихте!“, „направихте“, „това ли ВИ е…“), е съвременният еквивалент на това да си говориш с телевизора. 

Второ: не, не ни е най-големят проблем, щом питаш. Ти си тоя, дето се плюнчи да пише фермани в някакъв онлайн форум. 

Трето: ако винаги гледаме „другите“ проблеми за решаване, никога няма да решим нито един. „Помогнете на пенсионерите първо, преди да мислите за животните“, казват обикновено хората, които на нито един пенсионер не са помогнали в тоя живот и една стотинка за благотворителност не са дали, нито пък имат намерение да го направят. Също така, това не е избор между пенсионерите или животните. Никой не ви казва, че трябва да изберете едното от двете. Спокойно можете да отидете да помогнете на който си искате. 

А логиката: „всичката Мара втасала, тà…“ е толкова посредствено тъпа, че чак може да ни коства съществуването като общество. Това е логиката, която те кара все да отлагаш решението на който и да било проблем. Все едно да имаш пневмония, но да си порежеш пръста; и да си кажеш: „Б@л съм го! Аз имам пневмония, къде съм тръгнàл да си превързвам пръста!“ 

Страшна логика, нали? 

И понеже заговорихме за животните:

Пак се заговори за насилието над тях покрай случая с нарочно прегазеното куче. Нормалните хора реагираха с възмущение, а психопатите и родените с малки пи*** взеха да се възмущават на възмущаващите се. И пак се почна писане по ИнтерНеДа с познатите вече вариации от: „то за хората никой не се грижи, те за животните седнали…“ до зловещите: „така трябва“. 

Имаше дори заплахи от някакъв малоп*шковец, че колкото повече му се подиграват хората във форума, толкова повече щял да отмъщава на животните. Което може и да е вик за помощ от негова страна, щото очевидно има нужда от специализирана помощ, но също така е чудесна бизнес идея за студио за тениски с щампи. Ако имате такъв приятел, познат или роднина, като този, можете спокойно да му подарите за Нова година тениска с надпис: „Имам малка п*шка“. 

Тъкмо да го разсее от факта, че няма да има заря. 

Последвайте канала на

Александър Томов
2399 0

Водещи новини