Вече са поставени 3+ милиарда дози по света, има достатъчно данни

  • 29 декември 2021 15:09

  • 6113
  • 0
Вече са поставени 3+ милиарда дози по света, има достатъчно данни
© Pixabay

Един коментар от „Наука и критично мислене“ (едно име, което всеки път ме подсеща, че в България науката и критичното мислене са „врагове на народа“). 

Силно впечатление ми направи коментар под коментара, който гласи простичкото: „Не можеш едновременно да се биеш в гърдите, че си християнин и да четеш лекции за Коледа, а в същото време точно на 25-ти да лъжеш…“

Но, разбира се, че можеш. За копейки.

Както и да е, ето и самия основен коментар:

 

„Не ме тревожи толкова, че политиците от „Възраждане“ говорят лъжи и така набират популярност. 

За всеки е ясно, че когато си импотентен да създадеш нещо в полза на обществото, най-лесният начин да придобиеш популярност е да се заиграеш с омразата и страховете на хората. 

Вече са поставени 3+ милиарда дози по света, има достатъчно данни и не, хората не измират от ваксините. Колкото и да се иска на индивидите, които ще ни пращат в Белене, хората не загиват след ваксиниране, не настъпва рак, не се образуват тумори, няма масови случаи на парализа и какво ли още не, което се върти в нечия болна глава. Няма друг медицински препарат чиято безопасност да е доказана в такъв огромен мащаб.

Не ви карам да се ваксинирате, просто моля да не вкарвате внушението, че нечии деца ще пострадат. В навечерието на светлите християнски празници е недопустимо да се извършва грях (лъжа), за да трупаме гласове и пари за нова къща (например).

Това, което ме притеснява обаче е нещо по-страшно. Слушам риториката на уверените в себе си хора от Възраждане, но не чувам конструктивни идеи. Да, ще махнем сертификатите, ще махнем маските, ще спрем ваксините, ще ходим по кръчми (което и сега си правим) и какво правим после? Дотук спират предложенията в здравеопазването. 

Нищо конструктивно, само популизъм.  Кой ще лекува хората, когато отново умират по стъпалата на болниците, защото няма места? Костадинов хубаво размахва степента си "д-р" на всеки плакат, но както и самият той, тя е безполезна“.
 

Последвайте канала на

Александър Томов
6113 0

Водещи новини