Водещите новини! Владислав Горанов се забърка в екшън на ГКПП "Калотина"

  • 18 декември 2021 20:40

  • 3909
  • 33
Водещите новини! Владислав Горанов се забърка в екшън на ГКПП "Калотина"
©

Водещите новини на 18 декември 2021 година.

Снощи около 18:30 бившият финансов министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва е влязъл в граничен пункт "Калотина" с автомобил BMW X7 в посока Сърбия. При граничната проверка се оказало, че автомобилът, който Горанов управлява, е обявен за издирване. Вписването в масивите било извършено от Русия. Граничните служители уведомили Горанов, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна проверка. Той, обаче, направил обратен завой и се върнал във вътрешността на страната.

Няколко часа по-късно с друга кола и в компанията на собственик на голяма фирма за автобусни превози Горанов отново се върнал, преминал през граничния пункт и напуснал страната към Сърбия. Според документите, издирваният автомобил BMW X7 бил лизингов, а като ползвател бил вписан Горанов.

Владислав Горанов се опита да премине "Калотина" с автомобил, обявен за издирване

Автомобилът, с който бях спрян на „Калотина“, е закупен чисто нов от "Мото Пфое" през март 2020 г. и е регистриран от тях в КАТ, заяви за БТВ бившият финансов министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. „Дори не съм го регистрирал аз. Той не е собственост на лизингополучателя, а на фирмата“, каза Горанов. По думите му това е първо излизане на колата от страната. 

Владислав Горанов: Автомобилът, с който бях спрян на "Калотина", е купен чисто нов

Автомобилната мафия работи.

Това заяви пред БНР директорът на голям български представител на няколко марки автомобили у нас и вицепрезидент на Българския футболен съюз - Атанас Фурнаджиев по повод инцидента с бившия финансов министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва на ГКПП "Калотина". "Създават се двойници на скъпи автомобили. На краден автомобил се пренабиват номерата и се поставят рама и двигател на редовен автомобил. По този начин се създава двойник на автомобила. Това е често срещана практика за по-скъпи автомобили. В момента ние имаме три такива случая: Единият с Range Rover Evoquе, който е закупен от завода производител, създаден му е двойник и, понеже има двойник, се обявява за издирване в системата на Интерпол", каза още Фурнаджиев.

Шефът на компанията, продала колата на Горанов: Автомобилната мафия работи, създала е двойник на автомобила му

Преди дни един от най-добрите български съдии по футзал Борислав Колев бе обвинен в пране на пари. Първоначално Софийски градски съд му постанови "домашен арест". Мярката за неотклонение на рефера ще се гледа на 21 декември от Апелативния съд в София. Както е известно, Софийската градска прокуратура твърди, че Борислав Колев е стоял зад схемата, с която са били изтеглени 53 милиона лева, които са били отредени от държавата за изграждането на ЛОТ 5 от автомагистрала "Хемус".

Слуховете с българския съдия по футзал обаче свързват и друг човек, който до скоро е бил значима част от родния клубен футбол през последното десетилетие, но в последните години не се занимава активно с футболни дела. Коментира се още, че именно той е бил лицето, което е взело огромната сума.

Дали 50-те милиона от "Хемус" не са взети от човек, занимаващ се дълги години с футбол, но неуспешно? 

Ние от НАП нямаме тази функция и тези възможности да следим в реално време какво се случва в междубанковото трансфериране, както и нямаме опция да знаем кога се теглят пари на каса на съответната банка. Там вече банковите институции имат техните задължения да уведомят ДАНС, но не и НАП. НАП научава в хода на проверки, тогава можем да изискваме банкови трансфери, но това е впоследствие. Това заяви в интервю за Нова телевизия шефът на НАП Румен Спецов по повод скандала с "АМ Хемус" и предполагаемото пране на пари в размер на 53 милиона лева.

НАП със сигурност знае повече от вас, защото сме в хода на проверката, но заради данъчно-осигурителната тайна не мога да кажа подробности, както и имената на банките, от които са теглени тези пари. Спецов посочи, че познава мъжа, задържан за т.нар.източване на милиони в чували, тъй като е бил служител на приходната агенция, но не са били полкова близки за да знае дали е способен да извърши това, за което е обвинен.

Какво знае приходната агенция по скандала с магистрала "Хемус"

1 614 са новите случаи на коронавирус в България при направени 45 925 теста през изминалото денонощие. 80,24% от новозаразените са лица, които не са ваксинирани, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителни проби са дали малко над 3,5 процента от всички изследвани.

5 128 от тестовете за последните 24 часа са PCR, като 664 от тях са положителни. Направени са и 40 797 бързи антигенни теста, от които 950 са с положителен резултат. Kъм днешна дата направените тестове са общо 7 077 012. Потвърдените у нас случаи на COVID-19 към момента са общо 723 433. От тях 95 207 са активни. 

1614 новозаразени с коронавирус у нас

Вариантът Омикрон на коронавируса е регистриран в 89 страни, а броят на случаите се удвоява за ден и половина до три дни в районите, където се разпространява, съобщи Световната здравна организация, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Омикрон се разпространява бързо в страни с висока степен на имунитет на населението, но няма яснота дали това се дължи на способността на вируса да заобикаля имунитета, на присъщата му висока заразност или на съчетание от двата фактора, показват нови данни на СЗО. На 26 ноември СЗО обяви варианта Омикрон за щам, будещ безпокойство, но все още за него не се знае много, включително колко остро протича заболяването, която причинява. 

СЗО: Случаите на Омикрон се удвояват за ден и половина до три дни в районите, където се разпространява

52-годишен мъж е убит в пернишкото село Боснек. Престъплението е извършено тази нощ в къщата му. По непотвърдена информация мъжът, който се казва Митко, е застрелян с ловна пушка. Извършителят е негов познат. Предполага се, че двамата са били заедно в нощта на убийството, но все още не е ясно какво е довело до кървавата разпра. Убиецът е избягал и се издирва от полицията. Тялото на жертвата е закарано за аутопсия в Съдебна медицина в Перник. Води се и разследване.

Убийство в село Боснек - 52-годишен мъж е застрелян в къщата си

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3909 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
НЕСТОР МАХНО

2021.12.19 | 13:50

33
ЕЙ,БОКЛУК ТИ НЕ ИЗПЛАЩАШ ТАКАВА КОЛА В ДАНЪЧНАТА СИ ДЕКЛАРАЦИЯ.СЕГА КАЗВАЙ ЧИЙ Е ДЖИПА И КОЙ ТИ НАРЕДИ ДА ГО ИЗКАРАШ ОТ БГ!!!
НЕСТОР МАХНО

2021.12.19 | 13:49

32
ЕЙ,БОКЛУК ТИ НЕ ИЗПЛАЩАШ ТАКАВА КОЛА В ДАНЪЧНАТА СИ ДЕКЛАРАЦИЯ.СЕГА КАЗВАЙ ЧИЙ Е ДЖИПА И КОЙ ТИ НАРЕДИ ДА ГО ИЗКАРАШ ОТ БГ!!!
НЕСТОР МАХНО

2021.12.19 | 13:49

31
ЕЙ,БОКЛУК ТИ НЕ ИЗПЛАЩАШ ТАКАВА КОЛА В ДАНЪЧНАТА СИ ДЕКЛАРАЦИЯ.СЕГА КАЗВАЙ ЧИЙ Е ДЖИПА И КОЙ ТИ НАРЕДИ ДА ГО ИЗКАРАШ ОТ БГ!!!

2021.12.19 | 13:49

30
ЕЙ,БОКЛУК ТИ НЕ ИЗПЛАЩАШ ТАКАВА КОЛА В ДАНЪЧНАТА СИ ДЕКЛАРАЦИЯ.СЕГА КАЗВАЙ ЧИЙ Е ДЖИПА И КОЙ ТИ НАРЕДИ ДА ГО ИЗКАРАШ ОТ БГ!!!

2021.12.19 | 13:15

29
ВЛАДИ,ЖАЛКАР СМЕШЕН,ГОСПОД КАТО ДОЙДЕ ДА СИ СЪБИРА ВЕРСИИТЕ КЪДЕ ЩЕ СЕ КРИЕШ?

2021.12.19 | 11:43

28
НЕ ГО ЧАКАЙТЕ ДА СЕ ВЪРНЕ.ВЛАДИ ПАДНА В ДУНАВА В БЕЛГРАД И НЯМА ДА МОГАТ ДА ГО ИЗВАДЯТ.ИЛИ ПИЕ КРУШОВИЦА В НЯКОЙ КРАЙРЕЧЕН КАПАН!

2021.12.19 | 11:41

27
ВЛАДИ ТИ СИ ЕДИН МИРИЗЛИВ МРЪСЕН ПЕШКИР,КОЙТО СКОРО ЩЕ СТАНЕ ИЗТРИВАЛКА ЗА КАЛНИ БОТУШИ!!!

2021.12.19 | 09:03

19
ВЛАДИ,СТРАХЛИВА ШУТКО,МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА ТИ ВИДЯ УПЛАШЕНАТА ФИЗИОНОМИЯ ,КОГАТО ОСТАНЕШ НАИСТИНА САМ СКОРО?
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2021.12.19 | 11:40

26
ПЕДЕРАСТ Е БАЩА ТИ.А ВЛАДИ ШУТАКА ОЩЕ НЕ СЕ Е ПРИБРАЛ.НЯМА И ДА СЕ ПРИБЕРЕ НАЛИ,ПОДЛОГО ЧИТАШКА?
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.12.19 | 11:30

25
той да не се казва божкофф или цветан василев бе бесепедераст миризлив!

2021.12.19 | 11:03

24
ГОРАНОВ Е СТРАХЛИВ МИШОК И НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ ОТ СЪРБИЯ!
Пхахаха

2021.12.18 | 21:19

2
Vladi Goranov, жалката пyтка пак е ривал на Бойко за некой лев, намерили са му евтина кола... Ма са забравили да му кажат да не я кара в чужбина.
до червения боклук под мене

2021.12.19 | 09:57

23
К.ура е за такива малоумници като те.бе болшевишка Отрепко! сега по темата - Пияницта бойчо чащкофф, след като така добре е оведомен за чуждите бакии, да каже най-сетне как е спестил милионите за 19-те си имота с държавна заплата и да престане да се.ре редките си болшевишки л.айна по медиите! Това, че е най-извесният алкохолик в момента в РБ не му дава право да се кенза навсякъде!
Пхахаха

2021.12.19 | 09:25

20
Много ясно, че е знаел че купува крадено, иначе цената няма да е наполовина, ама да се посмеем на тапанара "К. У. Р. за", който продължава с опорките-глупотевини.
Кдкдкдкдк дкдккд

2021.12.19 | 02:39

11
Нищо бе са забравили- щом е направил обратен значи е знаел.
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.12.19 | 02:04

8
Заглавеието на статията трябва да е следната - простото и нагло милионерско-болшевишко-крадливо ченге от времето на тошо, другаре бойчо чашкоф, забърка чрез подопечените му ченгета от ДС-ДАНС бившия Министър Владислав Горанов в болшевишко-пролетарски сценариий с цел омърсяване и заливане с помия по болшевишко изпитан тертип! К.ур за пияницата с 12 кенефа, които пълни всекидневно с редките се бесепедерастко-комунистически л.айна!
Помните ли...

2021.12.18 | 21:20

3
"Влади Горанов ми е като дете. Дойде при мен и ми каза: „Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността“, заяви Борисов в интервю за в. "Преса".
Пхахаха

2021.12.19 | 09:27

21
Vladi Goranov винаги е бил жалък прошляк, даже по вестниците пишеше как се бил молил на тиквата за заплата - "Влади Горанов ми е като дете. Дойде при мен и ми каза: „Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността“, заяви Борисов в интервю за в. "Преса".
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.12.19 | 09:56

22
Пияницта бойчо чащкофф, след като така добре е оведомен за чуждите бакии, да каже най-сетне как е спестил милионите за 19-те си имота с държавна заплата и да престане да се.ре редките си болшевишки л.айна по медиите! Това, че е най-извесният алкохолик в момента в РБ не му дава право да се кенза навсякъде!

Добави коментар

Водещи новини