Доходните неравенства в България ще бъдат обсъдени на предстояща пленарна сесия на Икономическия и социален съвет

  • 17 декември 2021 14:25

  • 358
  • 0
Доходните неравенства в България ще бъдат обсъдени на предстояща пленарна сесия на Икономическия и социален съвет
© Novini.bg

Икономическият и социален съвет /ИСС/ ще има пленарна сесия в понеделник, 20 декември, която ще се състои в хибридна форма - присъствено и онлайн. Това съобщиха от пресцентъра на ИСС.

В дневния ред на сесията е предвидено да бъдат приети две становища на Съвета на тема "Принципи и приоритети в новата национална програма по Безопасност и здраве при работа 2022-2024 г. в условията на COVID-19" и "Доходни неравенства в България: Икономически политики и превенция".

Предвижда се да бъдат обсъдени и приети резолюции за "Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 - 2027 г." и "Предприемане на икономически и социални мерки за възстановяване и растеж".

Председателят на ИСС Зорница Русинова ще представи и резултатите от проведения по инициатива на съвета Младежки форум #БъдиЕвропа.

В обсъжданията ще участват заместник-председателите на ИСС Васил Велев, Пламен Димитров и Богомил Николов.

Пламен Димитров: Неравенствата се засилват, трябва да подновим социалния договор

Икономическият и социален съвет на Република България като консултативен орган изразява позицията и волята на организираното гражданско общество по значими въпроси от икономическата и социалната сфера.

С конституирането на 47-ото Народно събрание на Република България на 3 декември т.г. и с формирането на постоянен Министерски съвет Икономическият и социален съвет очаква правителството да предприеме адекватни и навременни икономически и социални мерки за възстановяване и растеж на страната в условия на икономическа, социална, демографска, енергийна и здравна криза. В тази връзка ИСС настоява за извеждане на определени приоритети, по които да се работи, като се предприемат конкретни мерки.

След приключване на пленарната сесия ще бъде разпространена информация до медиите с основните акценти от становищата и резолюциите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини