Водещите новини! Омикрон няма да причини тежко заболяване при ваксинираните; Гърция въвежда задължителна ваксинация за хората над 60 години (и още…)

  • 30 ноември 2021 19:03

  • 3830
  • 2
Водещите новини! Омикрон няма да причини тежко заболяване при ваксинираните; Гърция въвежда задължителна ваксинация за хората над 60 години (и още…)
© Pixabay

*** Водещите вечерни новини на 30 ноември ***

 

Съоснователят на BioNTech Угур Шахин заяви във вторник, че има малък шанс новорегистрираният вариант на коронавирус Омикрон да причини тежко Covid заболяване при ваксинираните хора, предаде БНР.

BioNTech: Омикрон няма да причини тежко заболяване при ваксинираните

***

Гърция съобщи днес, че ще направи задължителна ваксинацията срещу COVID-19 на хората над 60-годишна възраст, предаде Ройтерс. Властите съобщиха, че ще налагат глоби в размер на 100 евро на всеки, навършил 60 години, който не е ваксиниран. Мярката ще се прилага всеки месец, считано от 16 януари.

Гърция въвежда задължителна ваксинация за хората над 60 години

***

Оксфордският университет заяви във вторник, че ваксината срещу коронавирус, разработена съвместно с АстраЗенека (AstraZeneca), може да бъде актуализирана, за да покрие варианта Омикрон на коронавируса.

Говорителят на университета каза, че засега няма доказателства, че Омикрон е различен, когато става въпрос за ваксините, осигуряващи защита срещу тежки случаи на Covid-19. Въпреки това той изрази убеденост, че създателите на ваксината разполагат с "необходимите инструменти и процеси за бързо разработване на актуализирана ваксина срещу Covid-19, ако това е необходимо".

Оксфорд: Ваксината на АстраЗенека може бързо да бъде актуализирана за Омикрон

***

„Светът влиза в нов етап на коронавирусната пандемия", каза руският президент Владимир Путин.

Днес държавният глава произнесе реч пред участници в икономически форум.

„Новият щам на COVID-19 "Омикрон" постави под въпрос възстановяването на икономиките по света. Ние все още нямаме достатъчно информация относно тази разновидност на болестта, но вероятно ще я получим в рамките на две седмици", каза още той.

Владимир Путин: Светът влиза в нов етап на пандемията

***

Падналата в триметрова шахта в центъра на София бременна и плодът са добре, каза пред bTV партньорът на жената.

Около 11 ч. преди обед Михаел Младенов и приятелката му вървят по ул. "Дякон Игнатий". Жената стъпва на шахта и пропада.

Оповестиха какво е състоянието на бременната жена, пропаднала в шахта в София

***

55-годишният Бейсим Салим, който стреля по мъж и рани жена с нож при междусъседски скандал в хасковското село Сърница, днес е нападнал с оръжие още един човек. Той е успял да подаде сигнал в полицията и това е довело до ареста на издирвания в продължение на 18 часа мъж. Това стана ясно на брифинг на МВР и прокуратурата след акцията.

Заловеният от Сърница Бейсим Салим стрелял по полицаи, нападнал още един човек

***

Деветима сърби бяха арестувани в Босна и Херцеговина, предаде местното издание Аваз.

Операцията на специализираните полицейски сили бе извършена вчера в северозападния град Нови град.

На задържаните са повдигнати обвинения в убийства, геноцид, етническо прочистване и военни престъпления. За сърбите се предполага, че като пазачи в концлагера "Огнен дом" край Босански нови (предишното име на Нови град) са убивали и малтретирали босненски мюсюлмани и хървати.

Арестуваха деветима сърби за военни престъпления

***

Русия ще плати висока цена, ако отново използва сила срещу независимостта на Украйна. Разполагаме с различни варианти и през годините сме показали, при реакцията на предишни случаи на употреба на военна сила от Русия срещу Украйна, че можем да поддържаме тежки финансови, икономически и политически санкции", каза Столтенберг пред репортери при пристигането си за срещата на външните министри на страните от алианса в латвийската столица Рига, отбелязва БТА.

Също и фактът, че засилихме присъствието си тук в региона, както в региона на Черно море, така и в този на Балтийско море, по въздух, земя и суша, е пряка реакция на руското военно нахлуване в Украйна, на незаконното анексиране на Крим", добави Столтенберг.

НАТО: Русия ще плати висока цена, ако използва сила срещу Украйна

***

Учени от университета на Кембридж, Великобритания, са направили изследване, което показва, че външният на човека може да се промени вследствие на глобалното затопляне, съобщава сайтът на учебното заведение, цитиран от БТА.

За целите на проучването специалистите са анализирали как човешката външност се е променила за милиони години. Въз основа на получените резултатите учените са направили прогноза за бъдещето.

Глобалното затопляне може да промени външния вид на човека

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3830 2

Коментари 2

Добави коментар
Лека им пръст

2021.12.01 | 01:40

2
ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

2021.11.30 | 20:35

1
зАДЪЛЖИТЕЛНА ефтаназия по -скоро

Добави коментар

Водещи новини