Има нещо много гнило в мозъците по тия ширини

  • 05 ноември 2021 18:05

  • 2558
  • 0
Има нещо много гнило в мозъците по тия ширини
© Novini.bg

Какво ще стане, ако на работното ти място мине проверка (от органа Хикс… не знам какво работиш) и тази проверка установи, че нарушаваш (наредба, закон, устав), ама така нарушаваш, че се налагат сериозни санкции за цялата фирма, а след това ти не направиш нищо, само кажеш: „Да бе, добре“ и си продължиш по старо му, после пак те проверят и пак се случи същото, а после пак и накрая фирмата отнесе солидна глоба?

Според мен, толкова бързо ще изхвърчиш (още на втората проверка), че два дни ще се чудиш откъде ти е дошло. Същото важи и за мен, между другото. ТОВА важи за нас. 

То обаче НЕ ВАЖИ за хубостниците на държавна службица. Те не носят отговорност. Те я носят, само когато има нещо хубаво – лентичка за рязане, баница за чупене, питка с мед за хапване пред камерите с девойки в народни носии. Когато се на**рат обаче, виновни изведнъж липсват. 

Никой не плаща глобата. Плаща я бюджетът. Тоест: ние. 

Ако получат рушветче, то отива в личната им банкова сметка, ако им наложат глоба, си го преместват от левия в десния и ни оставят НИЕ да я платим. 

Понеже няма никаква лична отговорност, а санкциите са за нашия, а не за техния джоб, затова и няма никакъв баланс между краденето и вършенето на работа. Работата е за балъците, те са на държавна служба, за да крадат и с г*за си. 

И тук няма никакво значение дали работата им е свързана с магистрали, по които утре ще мрат хора, или е свързана с обикновени сделки за пейки по парковете, или е свързана с живота и здравето на болните българи. 

Комитетът за предотвратяване на ИЗТЕЗАНИЯТА И НЕЧОВЕШКОТО ИЛИ УНИЗИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ или наказание към Съвета на Европа разпространи вчера открито изявление за България, в което упреква българските власти, че не полагат необходимите усилия за хората с психични заболявания у нас. 

Погледнете името на комитета, който се е заел с нас. Изтезания. И нечовешко отношение. 

Съветът на Европа упреква България, че не се грижи подходящо за психично болните

България е посещавана, посещавана, посещавана, давани са предписания какво да се направи и да се подобри. Но всичко си е карало по старо му. Премествали са си го от левия в десния и са си продължавали с „важните неща“ – магистралките, далаверките, каналите, „наш‘те фирми“, обръчите. 

„…при всяко посещение са били установявани случаи на физическо насилие; липса на достойна среда; недостиг на служители; незаконно и неофициално обездвижване на хората, настанени в социални домове“. 

Нямам повече сили да се правя на политически коректен, затова: пожелавам ви на всичките, които сте били отговорни през годините, но сте оставили това да се случва, защото не ви пука, да свършите живота си като вашите жертви. Пожелавам ви да влезете сега в институция и ви пожелавам дълъг живот. Ама много дълъг. До сто поне да живеете. Там. 

„…През годините делегациите са отчели множество оплаквания от подслонените в такива домове - за заплахи и бой с тояги. За съжаление, на комитета се налага да заключи, че българските власти не са предприели необходимите мерки, въпреки няколкократните подробни препоръки по този въпрос, пише в изявлението. Допълва се, че комитетът многократно е порицавал "ужасяващата хигиена в някои домове за социални грижи" в нашата страна. В изявлението се добавя, че недостигът на служители в тези домове е "траен и плачевен". Настанените в социални домове в България всъщност са изоставени от държавата, пише в изявлението“.

„За психиатричните болници се отчита трайна липса на решителен отговор от страна на българските власти за предотвратяване на всякакви видове малтретиране и за изпращане на ясно и недвусмислено послание до служителите, че ще бъдат наказвани при нарушения“.

...

Но не мисля, че това всъщност е проблем за българите. Това е тема, която не вълнува никого, докато не му стигне до главата – негов близък да попадне в институция. Но, като гледам, тогава въпросният близък просто престава да бъде член от семейството и се превръща в спомен, за който никой не говори. А, ако пък ти лично си стигнал да имаш нужда от тези институции… е, тогава вече е късно, а и на никой не му дреме, оправяй се.

Затова и българските институции не проявяват загриженост –

не само, че няма да бъдат санкционирани, ами и виждат, че на обществото не му дреме! Защо да се хабят тогава – нѝ има келепир, нѝ пък някой ги държи отговорни (дори не се обръща внимание на проблема), нѝ пък някой може да ги санкционира. 

Гледам новината „Съветът на Европа упреква България, че не се грижи подходящо за психично болните“ е прочетена 325 пъти. Но за сметка на това новината, в която Алекс Раева обяснява за любовната си връзка със Слави Трифонов, е четена над 15 000 пъти. А „Камелия провокира с пищни форми“ (демек: показала си е циците) е гледана (не казвам „четена“, защото знаем защо) над 10 000 пъти

Има нещо много гнило в мозъците по тия ширини. Интересите и приоритетите са като на незадоволени 15-годишни, които току що са открили за какво им служат ония неща между краката, за пръв път са открили алкохола и сега цялото им съзнание е съсредоточено в това – в пиенето и в еб**ето. И всички клюки дори, които се четат, са свързани с тези биологични нужди у другите, у „звездите“ (нищо, че нашите „звезди“ рязко спират да са „звезди“ в момента, в който минат Калотина). Новините са източник или на фрапантни фантасмагории, като „ваксините ни чипират, управляват ни рептили“, или са източник на воайорско задоволяване. Всичко между тези две ниши е излишно и не му се обръща внимание. Докато не ти дойде до главата, но тогава вече е късно и просто ставаш част от статистиката. 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
2558 0

Водещи новини