Водещите новини! Бил Гейтс инвестира $1,4 млн. в COVID ваксина; антиваксъри щурмуваха офис във Варна (и още…)

  • 04 ноември 2021 19:02

  • 2172
  • 2
Водещите новини! Бил Гейтс инвестира $1,4 млн. в COVID ваксина; антиваксъри щурмуваха офис във Варна (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 4 ноември ***

 

Американският милиардер и филантроп Бил Гейтс влага 1,4 милиона долара чрез своята фондация в биотехнологичната компания, която разработва италианска ваксина срещу коронавируса, предаде АНСА.

Компанията РейТера (ReiThera srl) ще използва тези средства за разработване на ваксини от второ поколение, които да осигурят по-обширно покритие срещу вариантите на коронавируса, пораждащи безпокойство.

Бил Гейтс инвестира $1,4 млн. в COVID ваксина

***

Гении…

Варна: Антиваксъри щурмуваха офис на мобилен оператор

***

„България гори и е относително изолиран случай". Това каза пред БНР доц. Любомира Николаева - Гломб, вирусолог, Национален център за заразни и паразитни заболявания.

„Винаги е по-добре да се предпазиш, отколкото да се спасяваш. По-добре да вземеш противопожарни мерки, отколкото да гасиш, след като си се заразил. Ваксината е вземането на противопожарни мерки, хапчето е гасенето при пожар... Ваксината е социално дело - аз се ваксинирам, предпазвам себе си и другите. Ефектът на ваксината на ниво на общността ни ще бъде значим, когато по-голямата част от хората са ваксинирани. С това поединично спасяване не правим нищо“.

Доц. Гломб за COVID-19: България гори

***

Ваксините срещу COVID-19 не действали? Да, ама не!

***

В четвъртък Великобритания стана първата страна в света, която одобри антивирусно перорално хапче срещу COVID-19, разработено съвместно от компаниите Merck и Ridgeback Biotherapeutics, което би дало нов тласък в борбата срещу пандемията, съобщава агенция Ройтерс, цитирана от БНР.

Великобритания одобри първа в света лекарството срещу COVID-19 на Merck

***

Добро послание, ако не ти харесва боклукът, го измети…

Асен Василев: Ако на хората не им харесва как живеят, нека вземат по една метла и ни помогнат да изчистим

***

Междувременно още една община се оказа оперативно интересна за органите на реда…

ДАНС нахлу в Община Тетевен

***

Цената на газа е висока поради провалените опити последните 12 години да бъде изграден интерконектора с Гърция. Това се разбира от интервю на енергийния експерт на ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев за „24 часа“, с което практически признава пълния енергиен провал на ГЕРБ и заслугата им за това покачване, съобщават от пресцентъра на "Демократична България" (ДБ).

ДБ: ГЕРБ призна провала си за газа

***

„Демократична България" спечели делото във Върховния административен съд срещу практическата отмяна на машинното гласуване.

Съдът постанови, че единственият документ, удостоверяващ резултата от гласуването, е протоколът, който се отпечатва от машината. Броене на разписки може да има само контролно, без това да влияе на изборния резултат, наредиха върховните магистрати на ЦИК.

"Демократична България" спечели делото срещу практическата отмяна на машинното гласуване

***

А ето какво НАЙ-много ме дразни в кампанията: наивността на драгия избирател, който винаги е като героинята на Дрю Баримор в „50 първи срещи“, дето се събужда сутринта и не помни нищо. 

Тая къса памет ме влудява.

Колко БГ политици са нужни, за да сменят една крушка? Нито един, само трябва да се появят в телевизора и да кажат, че са сменили крушката – българинът ще седи в тъмното и ще се радва: колко по-хубаво свети новата крушка и колко е по-светло сега. А и ще си има тесте карти, да си разцъка белот с аверите. За тъмнината ще обвини Европейския съюз и натовските самолети, че го пръскат с облаци.

Колко БГ политици са нужни, за да сменят една крушка?

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2172 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.04 | 20:19

1
Тоя като пукне ще си иде и Ковид
А дано!

2021.11.05 | 09:04

2
Дано пукяса като тахтаба!

Добави коментар

Водещи новини