Румен Радев: За да догоним по-развитите държави, трябва да укрепим държавността

  • 02 ноември 2021 16:51

  • 3756
  • 82
Румен Радев: За да догоним по-развитите държави, трябва да укрепим държавността
© Президентство

България трябва да осъществи трансформация на икономиката си, като се ориентира от износ на суровини към производство и износ на продукти с висока добавена стойност. Това е ключово за развитието на нашия потенциал и за заемане на достойно място в международен план. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес участва в онлайн среща с представители на стартиращи и високотехнологични компании, организирана от Българската стартъп асоциация (BESCO). Тя е поредната среща на държавния глава с представителите на BESCО по съвместни проекти с идеална цел.

Президентът отбеляза, че светът ще се разделя все по-ясно на държави, които разработват технологии и така ще определят световния дневен ред, и на такива, които са консуматори на технологии. Водещ въпрос според държавния глава е къде ще се позиционира България.

Трябва да работим с бързи темпове, за да заемем мястото, което ни се полага, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът изтъкна като голямо предимство за страната ни потенциала на иновативно мислещите млади българи.

,,Те са нашият най-ценен капитал и трябва да мислим как да използваме този талант и да създадем условия той да се разгръща и развива тук, в България'', добави той.

Президентът: Борбата срещу купуването на гласове изисква системни усилия и укрепва доверието в изборния процес

По думите на държавния глава е необходимо разработването на нормативна рамка и условия, които да гарантират предвидимост и да благоприятстват инициативността, както и целенасочена политика в областта на образованието, с фокус върху трансфера на технологии.

Не можем да извършим трансформация на нашата икономика към високотехнологична индустрия с висока добавена стойност, ако не извършим трансформация не само на законодателството, но и на системата на образованието, изтъкна Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

,,България има нужда от енергично развитие и налагане на нови перспективи и идеи. С общи усилия вашата визия не само в сферата на технологиите, но и за общественото развитие на държавата, ще намери бърза реализация'', обърна се президентът към участниците в дискусията.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои и ролята на преработения от служебното правителство План за възстановяване и устойчивост за стимулирането на предприемаческата среда у нас в раздела "Разрастване на България". По думите му като резултат ще се усетят промени в лекота за създаване и ликвидация на фирми и по-гъвкавото им управление, а също така и ще се реализират успешни проекти, които да подпомогнат предприемачите. Работеща мярка за привличане на капитал би бил фонд, в който държавата да подпомага доказани ефективни инвестиции в предприемачество и върхови технологии.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчерта, че страната ни не се възползва достатъчно активно от международни инициативи, които дават възможности за инвестиции в рамките на ЕС и НАТО. Участието в международни програми, включително в сферата на отбраната, биха позволили интегрирането на идеите на българските технологични компании в световен план и биха осигурили необходимите средства за тяхната реализация.

Радев и Йотова в Павликени: Продължаваме заедно борбата за нова, просперираща България

Президентът заяви амбиция в България да се проведат международни форуми, на които да бъде поставено началото на сътрудничество в областта на стартиращи и високотехнологични компании.

В рамките на дискусията беше обсъдено и дългогодишното забавяне на изграждането на електронно правителство в България. По думите на държавния глава въвеждането му е пряко свързано с институционалната прозрачност на всички нива и наред с улесненията за гражданите ще създаде възможност за информираност за начина на разходване на публичните средства у нас.

Имаме много да догонваме по-развитите държави от нас, целите са амбициозни, но най-важната от тях е укрепване на държавността. Върховенство на правото, отговорно, отчетно и прозрачно управление и свободата на медиите са здравият фундамент, на чиято основа да може да се разгърне талантът на всеки един българин. В този процес акцентът трябва да пада върху младите хора, завърши президент Радев и пожела успехи на представителите на стартиращи и високотехнологични компании.  

Последвайте канала на

Владимир Василев
3756 82

Свързани новини

Коментари 82

Добави коментар
ஜ۩☺۩ஜВанина Колеваஜ۩☺۩ஜ

2021.11.03 | 08:39

82
.¸¸¸.††††††.¸¸¸.Боко-българоубиецо гнусен, ГАД-САТАНИНСКО-БОЛШЕВИШКА, камбаната отдавна бие за теб и българоубийците от милиционерското котило на АБПФК, ДС, ЦК на БКП и ЦК на ДКМС – У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! ТРИЖДИ АНАТЕМА! .¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
¸¸¸.Борислава Йовчева.¸¸¸

2021.11.03 | 08:38

81
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина Боко-българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
ГооШоо

2021.11.03 | 01:19

80
Като не спазваме законите и някаква конституция дори.
Българоубиеца Радев

2021.11.02 | 18:43

50
Четох днес пост на Николай Бареков КОЙТО МЕ ПОТРЕСЕ - А ТОЙ ОБИКНОВЕННО Е МНОГО ДОБРЕ ИНФОРМИРАН ЗА МРЪСОТИИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ - в който той казва, че вече над 1000 машини са настроени да изкривяват изборните резултати с 10% в полза на Радев, Киро Фалшификатора и любовницата на Спецов - Асен Василев, Мазника Христо Иванов - Дългоноско и Мая Чушкопека. ЗА ТОВА ЯВНО СЕ РАЗНЕСЕ ТОВА КВИЧЕНЕ ОТ ТЯХНА СТРАНА ПРОТИВ БРОЕНЕТО НА РАЗПИСКИТЕ И СРАВНЯВАНЕТО ИМ С ПРОТОКОЛИТЕ ОТ МАШИНИТЕ. ТОВА ДА ВИ НАПОМНЯ ЗА КОСТИНБРОДСКАТА ПОМИЯ ЗАБЪРКАНА ОТ МАЯ МАНОЛОВА? СЕГА ОБАЧЕ ИМАМЕ ХАРВАРДСКИ ВЪЗПИТАНИЦИ СЪС СЪВРЕМЕННО МИСЛЕНЕ. ЗА ТЯХ КОСТИНБРОДСКАТА АФЕРА Е ПРИМИТИВИЗЪМ ХАРАКТЕРЕН ЗА ПРИМИТИВНИЯ УМ НА МАНОЛОВА - СЕГА ВРЕМЕТО Е ДИГИТАЛНО И ИЗБОРНИТЕ ИЗМАМИ СА ДИГИТАЛНИ. ВСИЧКО С ВРЕМЕТО СИ - КАКТО СЕ КАЗВА. АЗ ОБАЧЕ СИ СПОМНЯМ ЕДНА РИМСКА ПОГОВОРКА - О, ВРЕМЕНА, О НРАВИ. ТОВА ЛИ Е НОВИЯ МОРАЛ НА ПОЧТЕННИТЕ ПИТАМ АЗ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ.
ГЕШЕВ ИМАШ ЛИ ТОПКИ?

2021.11.02 | 20:09

79
Уважаеми г-н Гешев, Кога ще се самосезиратге относно публикацията на Николай Бареков, че вече над 1000 машини са програмирани да изкривяват изборния резуртат с 10% в полза на Радев, Продължаваме Подмяната, Де Бъ, ИТН и мутрите на Манолова и да наредите пълна проверка на машините? ИМАТЕ ЛИ ТОПКИ Г-Н ГЕШЕВ ДА СЕ ИЗПРАВИТЕ СРЕЩУ ФАЛШИФИКАТОРИТЕ ИЛИ ПРОСТО ВИ СЛУЖАТ САМО ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С ДЖОБЕН ТЕНИС ПРЕЗ СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ? АКО НЕ - МАЙ ПРАВИЛНО ТИ ИСКАТ ОСТАВКАТА.

2021.11.02 | 20:00

76
Е, ми - манолова си е примитивна, селска пръчка за това сътвори Костинбродската помия. Сиропираните лайненца от Харвард мислят по модерно - някак си технологично, направо софтуерно. Що да раздухват лъжи като могат да препрограмират машините и ако не се броят разписките както до сега - ето ти пълна изборна победа. Чисто и просто.

2021.11.02 | 19:55

71
Самуил за това е бил велик цар защото е бил загрижен за съдбата на хората си. дивият селяндур от Славяново ходи по трупове и превърна страната в гробище заради неистовата си извратена жажда за власт.

2021.11.02 | 18:51

53
Самуил Велики почина само при вида на 15 000 ослепени български войници а сатрапа Българоубиец Радев вече пожертва без да му мигне окото над 25 000 невинни българи. Почти вече няма българско семейство, което да не е дало жертва във войната , която Българоубиеца Радев води срещу собственият си народ. Колко хора още трябва да си отидат заради Българоубиеца Радев за да се сетим, че трябва да го изритаме с камъни и да го предадем на съд?
ГЕШЕВ ИМАШ ЛИ ТОПКИ?

2021.11.02 | 20:06

78
Уважаеми г-н Гешев, Кога ще се самосезиратге относно публикацията на Николай Бареков, че вече над 1000 машини са програмирани да изкривяват изборния резуртат с 10% в полза на Радев, Продължаваме Подмяната, Де Бъ, ИТН и мутрите на Манолова и да наредите пълна проверка на машините? ИМАТЕ ЛИ ТОПКИ Г-Н ГЕШЕВ ДА СЕ ИЗПРАВИТЕ СРЕЩУ ФАЛШИФИКАТОРИТЕ ИЛИ ПРОСТО ВИ СЛУЖАТ САМО ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С ДЖОБЕН ТЕНИС ПРЕЗ СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ?
Българоубиеца Радев

2021.11.02 | 19:57

74
Българоубиеца Мунчо - само в София има над 150 билборда. По 1000 лв. седмично за наем - за две седмици стават 300 000 лв. Аре ся Руци да кажеш кой плаща масрафа и какво ще иска после от теб да си избие кинтите? ТА НЕ МИ ГОВОРИ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И ЧЕСТНИ ИЗБОРИ. ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗЕШ В ОТПУСКА КАКТО ДРУГИТЕ АМИ НА ДЪРЖАВНА СМЕТКА СИ ПРАВИШ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ А ДАМАДЖАНАТА ТЕРОРИЗИРА ОПОЗИЦИЯТА? ТОВА НИКОГА НЕ Е БИЛО ДО СЕГА. ЩЕ ТИ ГО ПРИПОМНИМ НА 14.11.2021 Г.

2021.11.02 | 20:01

77
Г-н Ге.ш.е.в - къде сте? Защо тези престъпници се гаврят още със закона? защо още ходят на свобода и ни се подиграват в лицата? Имате ли "топки" г-н Ге.ш.е.в или ви служат само да си играете на джобен тенис? А.в.с.т.р.и.й.с.к.а.та п.р.о.к.у.р.а.т.ура нахлу в офиса на Се.ба.ст.ия.н К.ур.ц и с това предизвика само аплодисменти. При вас как ще е?
Анонимен

2021.11.02 | 19:56

73
ПО ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗИДЕНТ НЕ СМЕ ИМАЛИ!

2021.11.02 | 19:57

75
Подкрепям. Изрод и извратеняк.
Анонимен

2021.11.02 | 19:56

72
ПО ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗИДЕНТ НЕ СМЕ ИМАЛИ!
Този нещастник,

2021.11.02 | 19:55

70
Трябва да бъде съден за геноцида,който сътвори върху българския народ. И при турско не е имало такава смъртност.
Кдкдкдкдккдк

2021.11.02 | 19:54

69
Дедовия ще ми догоните

Добави коментар

Водещи новини