Старозагорци ще се возят на нови модерни електробуси

  • 22 октомври 2021 12:38

  • 306
  • 0
Старозагорци ще се возят на нови модерни електробуси
© Булфото (архив)

Нови 33 електрически автобуси ще станат част от обществения транспорт и ще возят старозагорци, информират от пресцентъра на общината. Това е станало ясно на работна среща днес в Община Стара Загора. Новите екологични транспортни средства се осигуряват по проект "Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в град Стара Загора" финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020".

На срещата е бил обсъден графикът на изпълнение за производство и доставка на електрическите автобуси. Стартираха дейностите по изработка на спецификации. На територията на тролейбусното депо в Стара Загора ще бъдат изградени две комплектни трансформаторни станции с прилежащата към тях закрита разпределителна за захранване на зарядните станции.

С изпълнението на мерките по този проект количеството на фините прахови частици ще се намали с 0,72 тона годишно, което ще подобри екологичните характеристики за над 130 000 жители на Стара Загора. Общата инвестиция е близо 53,8 млн. лева, като оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020 г." осигурява безвъзмездно 44,9 млн. лева, уточняват от пресцентъра на общината.

В София тръгнаха 30 нови електробуса

Константин Тодоров
306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини