Пà, махнете си лампичките за маслото от колите бе, нямате нужда от такъв негативизъм в живота!

  • 18 октомври 2021 17:18

  • 2958
  • 0
Пà, махнете си лампичките за маслото от колите бе, нямате нужда от такъв негативизъм в живота!
© Getty Images/ Колаж: Novini.bg

Какво правиш, като имаш участък от пътя с много дупки? Ремонтираш? Глупости. Слагаш табела: „Внимание, неравности по пътя!“ и решаваш проблема. 

Какво правиш, когато имаш висока смъртност, лошо здравеопазване, политиците ти се състезават кой по-бързо да превърне една пандемия в инструмент за политически лайкове, „обществениците“ се надпреварват кой по-голяма и чутовна глупост да измисли, за да спечели внимание?

Много просто: обвиняваш медиите, че ти съобщават новините и решаваш проблема. 

Какво правиш, когато ти светне лампичката за маслото? Сменяш маслото на двигателя? Глупости. Залепваш картонче върху лампичката, да не ти пречи. Много е просто. 

Какво правиш, когато политиците ти крадат и с двете ръце, продават паспорти, кътат кюлчета, апартаменти, бозаят от пътното строителство, правят нови приятелства със стари мутри? Много просто: обвиняваш македонците, че ти пипат историята и решаваш проблема. 

*

В центъра на София, БАШ пред парламента има едни лъжливи плакати, издигнати от кандидати за слава и внимание, а също и такива с политически апетити (няма да им казвам имената и партията, защото не са познали да получат и тази безплатна реклама, каквато им е целта), които „напипаха“ настроението на народа. На плакатите пише лъжи за ваксините и то най-елементарни и детински, ниво лоботомия с лъжичка за сладолед. 

Там пише включително: „Ние обявяваме война на кемтрейлс/химическото обгазяване над България“. 

!!!!

Също и, че COVID е измама…

Очевидно е опасно, особено, имайки предвид, че ваксинираните ни са под 20% и хората мрат като мухи, именно защото има страх и недоверие във ваксините. Това е нещо, чийто корени можеш да проследиш чак до скапаното образование, но… това за друг път ще го оставим. 

Ето ви един материал, в който има малко цифри. Ще ви изведа няколко от тях тук:

За смъртността - никакъв коментар, просто числа за информация:
- починали в края на септември 2021 - 20882
- починали до днес - 21813
- починали октомври 2020 (за целия месец) - 441
- починали за октомври 2021 - 931 (за 11 дни)

Проф. Витанов: Не се паникьосвайте, пазете се!


Та, очевидно е опасно, но общината решава да не вземе мерки. Общината е контролирана от бившата управляваща партия и не е изключено да играе „сечено“ на сегашното управление и слага капани по пътя на новите участници в политиката, като Петков и Василев, например, които са свързани със служебното управление. Има такива неща в политиката. Кой знае? Подобен номер гледахме с изпълнението „Камиони по жълтите павета“, на които общината им разрешаваше да нарушават наредбата, забраняваща тежкотоварен транспорт в центъра между 7.00 и 21.00 ч. 

Добре, пробват се, получава им, пробват се пак. Като с малките деца. Щом хората не реагират, значи ще се случва пак и пак. За политици, общинари и „общественици“ няма да говоря повече тук, защото те са безсмислено разхищение на енергия. Положението е „пито—платено“, няма какво да се сърдиш на кафе машината, че пуска кафе, след като са ѝ пъхнали монета. 

Тук обаче идва ред на хората, обикновените хора, да вземат нещата в свои ръце и да се опълчат на тъпотията. И, за първи път от много време, не съм разочарован. Някой (да е жив и здрав!) е минал със спрей пред парламента и е написал (върху тъпите лъжливи плакати): „Ние сме неграмотни популисти и лъжци“.

Велико.

Който и да го е направил, голямо браво и благодаря! Има и такъв начин за борба с фалшивите новини. 

А, сега: малко обяснение към интродукцията на този текст.

В редакциите на повечето медии в България започнаха ежедневно да се получават неграмотно написани заплахи за съд, защото съобщават новини за COVID, с което (дръж се здраво!) разваляли психиката на хората…

Хм…

Не само здравно са неграмотни, но – очевидно – и юридически, а българският език ги затруднява доста. Няма лошо, всеки има правото да бъде неграмотен. 

Но мозъчната механика зад тази мисъл ми е много интересна: тип щраус с глава в пясъка. Докато не ти дойде редът да се разболееш, се правиш, че не съществува, за да си спокоен. Превантивни мерки? Не. Да се пазиш? Не. Да пазиш другите? Не. Но да се сетиш, че ти развалят рахата, когато те информират откъде идва заплахата… да! Да заплашваш? Разбира се. Да фучиш и да се зъбиш? И още как! Как иначе ще разберат, че си мачо мен? 

Ти се опитваш да го държиш максимално информиран, да знае от какво да се пази, то ти вика, че го депресираш…

Пà, махнете си лампичките за маслото от колите бе, нямате нужда от такъв негативизъм в живота! 
 

Александър Томов
2958 0

Водещи новини