Радев: Преодоляването на предизвикателствата минава през сътрудничеството с общините

  • 12 октомври 2021 14:42

  • 323
  • 4
Радев: Преодоляването на предизвикателствата минава през сътрудничеството с общините
© Булфото, архив

Преодоляването на предизвикателствата пред страната ни, на обезлюдяването и на икономическите дисбаланси между регионите минава през все по-тясно сътрудничество между общините, засилване на децентрализацията и финансовата им независимост. Това се посочва в поздравителен адрес на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на до ръководството и членовете на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), в който той приветства кметовете, общинските съветници и административните служители в страната по повод Деня на българската община и местното самоуправление.

Представителите на местната власт са на първа линия в усилията да бъдат решавани ежедневните проблеми на хората и са гарант за ползотворния диалог с тях, пише още държавният глава. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчертава, че силното местно самоуправление е важна предпоставка за устойчивото развитие на България и президентската институция ще продължи да съдейства на общините в търсенето на работещи решения в тази насока.

Румен Радев: Картината с кораба „Вера Су“ е олицетворение на порочния и разсипнически модел на управление до момента

В своето приветствие държавният глава посочва още, че за двадесет и петте години на своето функциониране НСОРБ се е доказало като надежден партньор на общините и посредник между централната власт и гражданите на местно ниво.

„Експертизата и приносът на НСОРБ са не само от ключово значение за утвърждаването на интересите на общините и реализацията на техните инициативи, но и спомагат за общия напредък и благоденствието на България“, пише президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
323 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
икм

2021.10.12 | 18:32

4
лаино
Бесепар

2021.10.12 | 15:08

1
На българския народ трябва обединител какъвто е проф.Герджиков и полковник Невяна Митева а не комунистически разединители като сегашния президент Румен Радев и вице президента Йотова.
ок

2021.10.12 | 15:17

3
БРАВО

2021.10.12 | 15:11

2
много си раде като вали дъжд,става кал.майна ти

Добави коментар

Водещи новини