Ето как свършват всички сигналите за отсреляни животни

  • 11 октомври 2021 09:12

  • 892
  • 0
Ето как свършват всички  сигналите за отсреляни животни
© Pixabay

Преди няколко дни откриха убита мечката, която създаваше проблеми в Смолянско. Около месец тя извършваше набези в село Арда, а местните хора се надигнаха и поискаха спешна намеса от страна на властите, защото започна да напада домашните им животни и се превърна в стръвница.

За тази мечка беше поискано разрешение за отстрел, но такова не беше издадено и очевидно хората са взели нещата в свои ръце.

"Всички сигнали, които сме подавали за отстреляни животни свършват по един и същи начин – „неизвестен извършител“. Имам някакво неприятно усещане, че и този случай ще бъде такъв", заяви пред бТВ експертът по мечките в Сдружение за дива природа "Балкани" Владимир Тодоров.

Той допълни, че не знае как е отстреляно животното, но се е случило в първите дни на ловния сезон.

"Една мечка става стръвница, когато прояви рецидив при поведение за убиване на животно с цел храна. Най-често такива стават възрастни животни, които имат проблеми със зъбите и не могат да се хранят с друго", добави той.

Мечката, тормозеща няколко села в Родопите, е мъртва

Според експертът най-вероятно да разстрел на мечката се стигнало, защото на местните хора им е писнало всяка сутрин да има нова щета и да ги е страх как ще излязат от вкъщи, дали ще се срещнат с мечка. 

Десислава Станева
892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини