Курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ положиха военна клетва

  • 08 октомври 2021 17:17

  • 380
  • 1
Курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ положиха военна клетва
© Министерство на отбраната

„От днес започва вашето изграждане като офицери и командири в Българската армия. Да бъдеш командир не е лесно, изисква се решителност, постоянство, честност и при вземането на решения винаги да се съобразяваш с честта на пагона. Убеден съм, че вие ще проявите упоритост при справянето с тази задача и ще се изградите като лидери, които ще водят нашата армия в бъдещите дни“. С тези думи се обърна заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев към курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“, които положиха военна клетва на тържествен ритуал във Велико Търново днес, 8 октомври.

Генерал-лейтенант Илиев призова бъдещите офицери постоянно да търсят нови знания и да придобиват нови способности, за да бъдат готови за предстоящите предизвикателства. „Не губете време, защото съвремието изисква подготовка във всички направления. Процесът на обучение е взаимен – вашите ръководители и преподаватели са високо подготвени, но вие ги провокирайте с желание за още повече знания“, каза той и подчерта, че обучението им ще бъде продължително и многопластово.

Курсантите бяха приветствани и от началника на военния университет бригаден генерал Иван Маламов, който изказа благодарности на техните родители за това, че са насърчили децата си да посветят своя живот на Българската армия и ги увери, че след всяка следваща среща ще виждат едни по-смели, по-самостоятелни и по-силни мъже и жени.

Днес военна клетва положиха 168 курсанти от 148-я випуск на Националния военен университет „Васил Левски“. На тържествения ритуал присъстваха представители на ръководството на Българската армия, командири на военни формирования, членове на патриотични и родолюбиви организации и институции, както и родителите и близките на курсантите. По време на ритуала беше отслужен тържествен водосвет от Великотърновския митрополит Григорий.

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Краси

2021.10.08 | 18:09

1
Ще маршируват до живот оръжие няма маршировка му е майката

Добави коментар

Водещи новини