Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции положиха клетва в Пловдив

  • 04 юли 2022 22:39

  • 1023
  • 2
Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции положиха клетва в Пловдив
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

С полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) на площад "Централен" в Пловдив започна бойният празник на Гарнизон Пловдив. Службата пред родината е особен вид дълг и днес вие поехте ангажимент да изпълнявате най-върховния дълг, който всеки българин може да поеме - да служите вярно и отговорно на Отечеството си - с тези думи се обърна към 14-те новоназначени генерал-майор Явор Матеев, командир на СКСО.

Военната служба, службата в Специалните сили не е лека, но за сметка на това тя е изпълнена с много предизвикателства и емоции, служба, която носи удовлетворение, каза Матеев. Той изтъкна, че младежите влизат в армията в особен момент, в който се намира страната, Европа и човечеството. Бъдете два пъти по-толерантни и два пъти повече им помагайте, обърна се към военнослужещите от СКСО Матеев. И допълни, че "само така ще станем по-силни, ще повишим нашите оперативни способности и ще се справим по-лесно с предизвикателствата", съобщава БТА.

Драгомир Заков: Българските Специални сили са на високо ниво

Ние сляхме себе си с онези, които с кръвта и саможертвата си написаха героичната история на един народ, несклонил глава пред тиранин и поробител, и не допуснал враг да тъпче земята му, каза от името на новопостъпилите в редиците на специалните сили редник Давид Илиев. Той увери, че ще носят достойно и до последния си дълг високата отговорност.

На церемонията присъстваха командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, народният представител Виктор Насър, кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметове на населени места от Пловдивска област, настоящи и бивши командири от Пловдивския гарнизон, представители на държавната и местната власт.

Програмата включваше празнично шествие на представителни блокове на военни формирования от гарнизона. Пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва, бяха поднесени венци и цветя пред паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг. Празникът завърши в тържествена заря-проверка.

Мая Йорданова
1023 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тоз командир бил

2022.07.05 | 07:15

2
продал жена си на арабски шейх за 400 х. евро и се тюхкал, че не поискал повече
Не е ли време…

2022.07.04 | 23:39

1
За една специална операция в Македония срещу нацистите в Македония питам аз?

Добави коментар

Водещи новини