От 4-ти до 31 октомври се спира движението на всички коли през Прохода на Републиката

  • 29 септември 2021 13:47

  • 2689
  • 0
От 4-ти до 31 октомври се спира движението на всички коли през Прохода на Републиката
© Булфото (архив)

От 4-ти до 31 октомври тази година се спира движението на всички моторни превозни средства през Прохода на Републиката - път II-55, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Ще се ремонтира близо 22 км участък Килифарево - Предела, в област Велико Търново. Целта е повишаване безопасността на движение и подготовка за предстоящия зимен сезон.

Леките автомобили ще преминават през прохода "Шипка", а тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани по пътя Шумен - Карнобат (проход "Ришки") и пътя Омуртаг - Котел (проход "Котленски").

Второкласният път е най-пряката и удобна връзка на пътуващите от ГКПП "Дунав мост 1" през Стара планина към ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Маказа", се казва в прессъобщението. Трафикът на леки и тежкотоварни автомобили през Прохода на Републиката е интензивен целогодишно, което води до износване на пътната настилка, неравности и пропадания. Извършваните през последните години текущи ремонти на трасето са с краткотраен резултат и това налага предприемане на настоящите строителни работи, казват от пътната агенция.

Стойността на ремонтните дейности е 2,1 млн. лв. с ДДС. Строително-монтажните работи са възложени на пътноподдържащата фирма "Пътни строежи-Велико Търново" АД, с която Агенцията има договор по Закона за обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Велико Търново.

За 4 часа през тази нощ ще бъде ограничено движението по част от автомагистрала "Хемус"

Константин Тодоров
2689 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини