Организират Световен ден на ходенето в Ловеч на 3 октомври

  • 28 септември 2021 09:33

  • 60533
  • 0
Организират Световен ден на ходенето в Ловеч на 3 октомври
© Община Ловеч

На 3 октомври 2021 г. Българската федерация спорт за всички, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, организира за 29-ти пореден път Световен ден на ходенето. Денят на ходенето е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР-2021-2024“ на Федерацията. Това е спортно събитие от календара на Световната асоциация спорт за всички TAFISA, която стартира Ден на ходенето през 1991 год.

Събитието има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето, защото то е най-естествената форма на движение, може да се практикува навсякъде и по всяко време и не изисква финансови средства.

Кметът на Ловеч: Не палете огън, не оставяйте тлеещи въглени без надзор!

В Ловеч той се организира от Община Ловеч и ще се проведе на 03 октомври 2021 г. /неделя/ на алея „Баш Бунар“ от 10.00 ч. до 14.00 часа при спазване на дистанция и запазване здравето на спортуващите. Маршрутът е от началото на алеята, до местността Трай Дянко и обратно до детската площадка. На всички участници ще бъдат раздадени талони и всеки проходил определения маршрут ще участва в томбола с много атрактивни награди.

Теодора Александрова
60533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини