Избирателната активност на референдума в с. Мадара е над 34 процента към 16.00 часа

  • 26 септември 2021 17:48

  • 400
  • 0
Избирателната активност на референдума в с. Мадара е над 34 процента към 16.00 часа
© bulphoto (архив)

Избирателната активност на референдума в с. Мадара е 34,18 процента към 16.00 часа. Вече са гласували 309 от местните жители, имащи право на вот, съобщават от Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Шумен.

Жителите на населеното място гласуват днес на референдум с въпрос: "Съгласни ли сте с. Мадара да се отдели от община Шумен и да се присъедини към съседната община Каспичан?".

Избирателната активност на референдума в Мадара е около 12% към 10.20 часа

Две избирателни секции - в Основното училище "Панайот Волов" в Мадара, са образувани със заповед на кмета на община Шумен Любомир Христов. В тях правото си на вот до 20.00 часа ще могат да упражнят над 900 жители на населеното място.

В ОИК - Шумен е постъпил един сигнал от кмета на Мадара Неделчо Неделчев - за потенциални опасности от опорочаване на вота, който е оставен без уважение. 

Служители на сектор "Български документи за самоличност" към Областната дирекция на МВР в Шумен ще работят до 17.30 часа днес. Те ще издават удостоверения за гласуване на жители на Мадара, които не притежават валидни документи за самоличност. За да се приеме за успешен вотът в Мадара, трябва да са пуснали бюлетина 50 процента плюс един от имащите право на глас в населеното място, уточняват от ОИК-Шумен. Общинската администрация в областния град отделя 14550 лева от бюджета си за провеждане на допитването.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини