Нов епидемичен взрив от COVID-19 е установен в Центъра за психично здраве в Благоевград

  • 21 септември 2021 17:09

  • 951
  • 0
Нов епидемичен взрив от COVID-19 е установен в Центъра за психично здраве в Благоевград
© Pixabay

Епидемичен взрив от COVID-19 е установен във Второ отделение на "Център за психично здраве - Благоевград" в благоевградското село Горно Хърсово, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Шестима от пациентите са с положителни резултати за коронавирус, поради което е издадено предписание за затваряне на отделението за нови пациенти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27175

Всички положителни са изолирани в отделни помещения, съобщават още от РЗИ. Трима от тях са с данни за пневмония и предстои превеждането им в ковидотделението на онкоболницата в Благоевград. Останалите 24 пациенти на отделението са без изявена клиника за коронавирус, допълват от здравната инспекция в Благоевград. Всички хоспитализирани в Центъра за психично здраве ще бъдат изписани след изтичане на карантинния срок от 10 дни, а положителните, които не развият симптоми, след 14 дни.

Новопостъпващите пациенти по спешност ще бъдат приемани в съседна отделна сграда в същото лечебното заведение в село Горно Хърсово. Направена е пълна дезинфекция на цялото отделение, а епидемиологичното наблюдение над огнището продължава, посочват от РЗИ-Благоевград.

Преди седмица епидемичен взрив от COVID-19 беше установен и в Първо отделение на Центъра за психично здраве в Благоевград. Тогава от РЗИ съобщиха, че четирима от положителните за коронавирус пациенти на отделението са с леки симптоми, а пациентка е преведена във "Вътрешно отделение" на благоевградската болница за изследвания и лечение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27175

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
951 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини