Ден на българския пожарникар, Радев и Рашков уважиха огнеборците

  • 14 септември 2021 10:00

  • 731
  • 16
© Bulphoto

С изпълнение на българския химн и ритуал за здраве започна днешната церемония за професионалния правилник на пожарникарите. На събитието дойдоха президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и вицепремиерът и вътрешен министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, предаде репортер на Novini.bg 

Датата 14 септември е определена през 1995 г. с решение Министерския съвет на Р.България, с което е възстановена традицията от Първия пожарникарски събор през 1905 г. за честване на патронния празник на пожарните команди в страната.

522-ма служители на Главна дирекция "Национална безопасност и защита на населението" са наградени за своята работа. На церемонията бяха връчени официално само част от тях от Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския

"Имате всички основания да се удовлетворени от постигнатото. Вашата нелека професия изисква ежедневна демонстрация на кураж. Да спасяваш човешки живот е не само тежка отговорност, но и благословия", отбеляза вътрешният министър.

Той посочи, че пожарникарите се грижат и за материалното благосъстояние на онези, изпаднали в беда. Рашков посочи, че пожарникарите работят лице в лице с опасността.

"Благодаря ви за избора да работите за хората. Бъдете горди със своето професионално наследство", завърши речта си пред огнеборците той. 

Пожарникарите честват професионалния си празник

 

Снимка: Булфото

На днешната церемония бяха наградени за помощ и доброволните формулирования към различните общини. С грамоти бяха наградени и отделни 82-ма доброволци. 

От ГДПБЗН благодариха за помощта и на българската армия. 

А президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви пред пожарникарите, че те имат "мъжка и трудна професия". Той бе категоричен, че огнеборците имат висока и отговорна мисия, която всява спокойствие сред обществото.

"Дори днес вие сте на своя работен пост и изпълнявате с достойнство своя дълг. Виждам вашата всеотдайност. Горд съм, че и тази година бяхте посланици на България", отбеляза той и подчерта помощта на огнеборците ни за потушаването на пожарите в съседни държави.

Радев посочи, че горските пожари са голяма стихия и само съвместната работа гарантира потушаването им.

Президентът настоява за единен център за наблюдение, превенция и ранно известяване.

След речта на държавния глава бяха поднесени цветя и венци в памет на загиналите огнеборци.

Снимка: Булфото

Борислава Бибиновска
731 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2021.09.15 | 00:38

16
0ТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата...
да

2021.09.14 | 10:37

3
да поздравят и тиквоча. той е баш пожарникаря на републиката.
Ми да

2021.09.14 | 12:07

15
Бате е велик!

2021.09.14 | 11:49

14
Важно е Радев-българоубиеца, слугата на Путин да бъде вкаран в затвора час по скоро......всичко друго е без значение!!!!!

2021.09.14 | 11:48

13
Важно е Радев-българоубиеца, слугата на Путин да бъде вкаран в затвора час по скоро......всичко друго е без значение!!!!!
Родолюбец

2021.09.14 | 11:41

12
Не щеме ний масони (Гнусен Моше Гадев), не щеме ний пари (дубайски дирхами), а искаме свобода, човешки правдини! Припев: Напред! Напред! Напред да вървим! България от робство да освободим! Не щеме ний военни, не щеме ний паши (олигарси) – жадуват свободата нашите души! Нее щеме ний подлоги (черепарски), ни православен цар (царя) – свободата свята е нашият олтар! Не щеме ний Маями, не щеме Бабикяни ни екзарх-шарлатан (Киро Ментата)! Не щем да сме робове на Господ самозван (Славуца)! Разкъсайте робове робския ярем, щом не сме свободни, по-добре да мрем!
ahahaha

2021.09.14 | 11:21

11
тиквата ще ги изцери и двамата
Родолюбец

2021.09.14 | 11:07

10
Не щеме ний богатство Не щеме ний масони (Гнусен Моше Гадев), не щеме ний пари (дубайски дирхами), а искаме свобода, човешки правдини! Припев: Напред! Напред! Напред да вървим! България от робство да освободим! Не щеме ний военни, не щеме ний паши (олигарси) – жадуват свободата нашите души! Нее щеме ний подлоги (черепарски), ни православен цар (царя) – свободата свята е нашият олтар! Не щеме ний Маями, не щеме Бабикяни ни екзарх-шарлатан (Киро Ментата)! Не щем да сме робове на Господ самозван (Славуца)! Разкъсайте робове робския ярем, щом не сме свободни, по-добре да мрем!
Чудно

2021.09.14 | 11:06

9
Чудно що и пожарникарите не са ги уважили, отзад?
АЗИ ТАЗИ СУТРИН СРАХ

2021.09.14 | 10:39

5
ГНУСНО, ЩОМ ПЕ.ДЕРАШКОВ И КАУНА, СА УМИРИСАЛИ ПРАЗНИКА НА ПОЖАРНИКАРИТЕ.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ БСПДИРАСТИ

2021.09.14 | 10:42

8
Двата червени боклука усмърдяха цялата държава.

2021.09.14 | 10:41

7
Шибаняци

Добави коментар

Водещи новини