Възобновиха издирването на момичето, изчезнало в морето край Китен

  • 10 септември 2021 11:12

  • 9515
  • 1
 Възобновиха издирването на момичето, изчезнало в морето край Китен
© Булфото (архив)

Акцията по издирването на детето, изчезнало в морето край Китен е възобновена. Вече втори ден няма следа от 15-годишното момиче, което влезе във водата на плаж "Атлиман". Бурното море усложнява работата на спасителния екип.

15-годишната Рамира влиза във водата вчера следобед заедно с 10-годишната си сестричка и морето ги поглъща. Мая Стоицева става свидетел на инцидента, а млад мъж пръв се притекъл на помощ.

Този човек плачеше, защото казва "Хванах двете момиченца, но едното трябваше да го пусна, защото не можех да извадя и двете". Беше просто хванал едното дете и каза можех и исках да спася и двете, разказва свидетелката Мая Стоицева пред БНТ.

,,Момчетата бяха помогнали. Бяха направили обдишване уста в уста, тъй като разстоянието е 50-60 метра, аз докато дойда с оборудване, установих нормален пулс, нормално дишане'', каза Тони Момилова, медицинска сестра.

15-годишно момиче изчезна в бурното море край Китен

Според близки на семейството на децата спасителите са се забавили с реакциите си. От своя страна гардовете обясняват, че им е било нужно време да стигнат до мястото на инцидента, тъй като децата са плажували в неохраняемата зона.

И чак тогава в тази ситуация в тълпата от хора някой каза, че има второ момиче, което е някъде във водата, разказва Цветко Гогов, старши спасител.

В спасителната акция по издирването на момичето участва катер на "Гранична полиция", джетове и дрон.

Владимир Василев
9515 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ТКМ

2021.09.10 | 15:06

1
Близките на семейството търсят сметка на някой...!?!? Нелепо! Защо са пуснали децата в това бурно море самички да влизат?

Добави коментар

Водещи новини