Намериха телата на две рускини, изчезнали в Кипър

  • 05 декември 2021 14:02

  • 19666
  • 2
Намериха телата на две рускини, изчезнали в Кипър
© Pixabay

Телата на две рускини, изчезнали в Кипър на 17 ноември, са били открити днес, съобщава вестник "Сайпръс мейл", предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Вестникът пише, че задържаният 32 годишен гражданин на Сирия, който е основният заподозрян, е признал по време на разпит, че е убил рускините и е заровил труповете на жените в градината на къща в планинското село Мониатис в провинция Лимасол, в което той се занимавал със строителна дейност.

По-рано в тази къща и в използвания в строителството екскаватор са били открити следи от кръв, съвпадащи с ДНК на една от жените. Отбелязва се, че властите са завели дело за двойно убийство.

Полицията в Кипър тази сутрин съобщи, че в събота властите са задържали 23-годишен мъж, който е втори заподозрян по делото, а също и 45-годишен водач на автомобил, в който той е пътувал.

На 25 ноември кипърската полиция се обърна с молба за помощ към населението за намирането на две жени от Русия, за които няма никаква информация от 17 ноември, и публикува снимки на изчезналите. Според информацията на кипърските власти, имената на жените са Хаят Ал-Раиси и Мария Газибагандова. Първата е на 43 години, а втората на 33. На 17 ноември двете жени изчезнали от квартира в къща в крайбрежната част на Ларнака, недалеч от плажа "Маккензи", където се били настанили. Рускините пристигнали на острова като туристки, едната преди месец и половина, а другата в началото на лятото.

Петима карантинирани открити убити в къща в Германия

Константин Тодоров
19666 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.12.05 | 18:15

2
За секс гурбет са пристигнали, не за "туризъм".

2021.12.05 | 16:24

1
Долен бо-клук от миролюбивите е явно. Дано умре в агония. Бавно.

Добави коментар

Водещи новини