Не е подновена спасителната акция край Китен

  • 10 септември 2021 09:00

  • 3791
  • 1
Не е подновена спасителната акция край Китен
© Pixabay

Вчера привечер беше прекратиха акцията по издирването на 15-годишното момиче, което изчезна в морета на плаж "Атлиман" в Китен. Стана ясно, че тази сутрин акцията не е подновена, информира Нова телевизия.

„Беше малко след 16 ч., когато от съседния пост получих сигнал, че има инцидент. С още един колега тичахме към мястото и влязохме във водата. Имаше давещо се момиче, което колегата и също хора от плажа, се опитваха да спасят. След като изнесохме първото момиче, което имаше съвсем слаб пулс и му направихме обдишване уста в уста, чак тогава някой каза, че има и още едно момиче. Бяха минали 2 минути някъде“, разказа старши спасител Цветко Гогов.

"Като чух, че в неохраняемия плаж има инцидент и взех оборудването. Установих нормален пулс и дишане на изваденото вече момиче, тъй като бяха направили няколко вдишвания уста в уста", каза медицинското лице на плажа Тони Момчилова.

За търсенето на второто момиче е пристигнал граничен катер, като издирването продължило около час и половина.

15-годишно момиче изчезна в бурното море край Китен

Случаен турист също опитал да помогне с дрон, за да може да се огледа района отвисоко. Вчера морето е подсказвало за опасност, имало е ями и високи вълни.

Последвайте канала на

Калина Христова
3791 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мира

2021.09.10 | 09:30

1
Това е ясно за всички. Каква новина е това изобщо.???

Добави коментар

Водещи новини