Диана Ковачева: Не е редно да се повишава цената на водата, а от чешмите да тече кал

  • 07 септември 2021 09:05

  • 778
  • 2
Диана Ковачева: Не е редно да се повишава цената на водата, а от чешмите да тече кал
© БТВ

Най-много постъпили жалби при мен има във връзка с правата на потребителите относно качеството на водата или че такава изобщо няма. А там, където има вода, тя е с толкова ниско качество, че не е реално да плащат реалната ѝ цена, тъй като вместо вода, тече кал. Това заяви в сутрешния блок на bTV омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Тя допълни, че по искане на ВиК от следващата година в Сливен и Шумен се готви "драстично" увеличение на водата, като конкретно за Шумен омбудсманът посочи, че става въпрос за повишение от 4,16 лв. за кубик.

Омбудсманът: Най-много граждани се жалват от лошото качество и високата цена на водата

Трябва да има ясна връзка между цената и качеството на водата. Необходим е нов закон за ВиК, защото в момента хората не виждат качеството на водата да се подобрява с увеличение на цената ѝ, добави Ковачева.

Извън темата с водата, омбудсманът припомни, че предстои преизчисляване на пенсиите на над 172 000 души, а срокът да подадат своите документи в НОИ изтича на 30 септември. Заради епидемичната обстановка в страната обаче Ковачева призова осигурителният институт да ги преизчисли служебно, за да се избегне струпването на хора пред сградата.

Диана Ковачева поиска от НОИ служебно преизчисляване на индивидуалния коефициент на пенсиите

Според мен в тази ситуация това не е удачно, защото това все пак са възрастни хора. Затова е редно да бъдат преизчислени служебно, за да се облекчат пенсионерите, посочи националният омбудсман.

Последвайте канала на

Владимир Василев
778 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
KKK

2021.09.07 | 09:59

2
А В УНГАРИЯ ВОДАТА Е БЕЗПЛАТНА !!!

2021.09.07 | 09:12

1
В ЯМБОЛ ,КОГАТО КМЕТА БЕШЕ ГОШО ОТ ГЕРБ ПОСТОЯННО ВОДАТА БЕШЕ КАФЯВА.ЧАК СЕГА,КОГАТО ГО МАХНАХА ЗАПОЧНАХА ДА ПОДМЕНЯТ ТРЪБИТЕ!!!

Добави коментар

Водещи новини