Продават на търг 2300 т павета

  • 29 май 2012 09:32

  • 4741
  • 0
Продават на търг 2300 т павета
©

2287 тона павета обяви на търг Областното пътно управление (ОПУ). Те са разделени в три групи, тъй като се намират в 3 бази за поддръжка - в Карлово, Граф Игнатиево и Асеновград, пише "Марица".

Общата им начална цена е 208 574 лева, тоест по 91 лева за тон камък. Тръжната документация струва само 10 лева, но до момента никой не е закупил формуляр, съобщиха от ОПУ. До 4 юни се приемат документи за участие, на 6-и е търгът.

Учуден съм, че няма интерес, заяви Саркиз Гарабедян, изпълнителен директор на “Тирлин”. Преди 7-8 години италианци купуваха наши павета и ги товареха на вагони. Не е оправдано каменните блокчета да се използват за строителство на сгради, тъй като натрошаването им ще излезе скъпо. Въпреки че, ако парчетата се вкарат в бетона, ще го направят много по-здрав, вметна директорът. Според Гарабедян няма по-здрав материал за пътна настилка от сиенитените павета. Според Саркиз Гарабедян кметове на малки общини могат умно да се включат в търга и с минимални средства да решат инфраструктурната задача в региона си.

Преди 5 години инвеститорът на мол Марково тепе “Мелина” се сдоби с много сиенитни скали от тепето. Управителят Яков Нив обеща да дари камъните на общината и послужиха за укрепване на дигата на Марица.

Последвайте канала на

Novini.bg
4741 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини