Военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби провеждат тактически учения

  • 01 септември 2021 17:44

  • 396
  • 1
Военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби провеждат тактически учения
© Министерство на отбраната

Тактически учения на море започнаха днес, 1 септември, екипажите на четири кораба от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС.  

Екипажът на базов миночистач „Шквал“, с командир капитан III ранг Христо Генчев, плава за провеждане на тактическо учение на единичния кораб. Основният спектър от задачи, които военнослужещите изпълняват, са свързани с  борбата с минното оръжие, планирането и провеждането на противоминни операции. Едновременно с това екипажът повишава подготовката си за управление на кораба при плаване в теснини и в район с интензивно корабоплаване,  за аварийно управление на кораба, за спасяване на човек зад борд, както и за защита на кораба от въздушен противник с фактическо използване на оръжието чрез провеждане на стрелба по импровизирана въздушна цел.

Екипажите на рейдовите миночистачи „Капитан-лейтенант Кирил Минков“ и „Капитан-лейтенант Евстати Винаров“ провеждат съвместно плаване. Те ще изпълняват задачи по управление на група кораби при използване на оръжието и техническите средства в интерес на видовете отбрани и защити, както и за отразяване на атаките на въздушен противник от корабно съединение и унищожаване на участък от минно заграждение от трална група с контактни тралове.

Екипажът на военния кораб „Сириус“, с командир лейтенант Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г., провежда тактическо учение на море, по време на което военнослужещите ще проведат тренировки за борба за живучест на кораба, защита от ядрено, химическо и биологическо оръжие и отразяване на атаките от въздушен противник чрез провеждане на стрелба по импровизирана въздушна цел.

 

Борислава Борисова
396 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз

2021.09.01 | 18:16

1
Когато аз служех цената на една зенитна ракета на ПВО беше колкото годишната печалба на среден аграрно промишлен комплекс

Добави коментар

Водещи новини