Мутафчиев: Въвеждане на мерки срещу театрите е психологическа атака към гилдията

  • 19 август 2021 09:40

  • 581
  • 3
Мутафчиев: Въвеждане на мерки срещу театрите е психологическа атака към гилдията
© Булфото (архив)

Въвеждането на мерки от сега, в периода, в който театрите все още не са в активен сезон, е психологическа атака към цялата гилдия и към публиката ни. Това написа във Фейсбук направи председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. По думите му ограничения може да се приемат, но когато има неотложна необходимост. 

Ето и целия му пост:

"Тази сутрин, по повод нарастването на заболелите и намерението на властите за въвеждане на нови ограничителни мерки, проведох разговори с представители на Министерството на здравеопзаването и предложих да има корекция по отношение на конкретни обекти и по-специално театрите и закритите сценични пространства.

Здравните власти с нови мерки срещу COVID-19 от следващата седмица

Въвеждането на мерки от сега, в периода, в който театрите все още не са в активен сезон, е психологическа атака към цялата гилдия и към публиката ни.

Бихме приели намаляването на капацитета на публиката в залите, но да се случва, когато има неотложна необходимост! Освен това, на този етап все още нямаме гаранция от Министерството на културата, че са осигурени средства за компенсации в целия сектор – сценични изкуства. Надявам се, че институциите ще проявят разум!"

Последвайте канала на

Радина Лазарова
581 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.08.19 | 10:16

3
Като сте актьори защо мълчите? Къде са скечовете с фалшивата пландемия, с принудителната ваксинация? Само пари чакате и си трайкате.
Просто човек

2021.08.19 | 10:14

2
Гербаджийския плъх се обади...

2021.08.19 | 09:49

1
ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ БЯХ ЧУВАЛ!

Добави коментар

Водещи новини