До 24 август се спира движението в участък от пътя Сливен-Сотиря при разклона за село Ичера

  • 11 август 2021 20:10

  • 984
  • 0
До 24 август се спира движението в участък от пътя Сливен-Сотиря при разклона за село Ичера
© Булфото (архив)

От 12-ти до 24-ти август се спира движението в участък от третокласния път III-488 Сливен – Сотиря при разклона за с. Ичера /при км 31+615/ в посока с. Сотиря. Отсечката ще бъде затворена за уширяване на остър завой чрез монтаж на габиони за стабилизиране на пътното платно. Пътуващите за с. Сотиря ще преминават по обходен път: по бул. „Бургаско шосе“ в гр. Сливен до кръстовището с път III-488, по който могат продължат за с. Сотиря. Трафикът в посока с. Ичера няма да се възпрепятства.

Дейностите по уширяването на завоя са част от стартиралия в края на март т. г. ремонт на 8-километровия участък от път III-488 Сливен – Сотиря – Тополчане. Предвижда се строително-монтажните работи да завършат до края на октомври т. г. Ремонтът е на стойност 5,2 млн. лв. и включва цялостно подновяване на пътната настилка, подобряване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, мантинели и пътни знаци. Предвидените дейности се изпълнявят от пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Сливен.

В участъка в ремонт е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват пътната сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Борислава Борисова
984 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини