Започна ремонт на училището в село Кадиево

  • 30 юли 2021 14:08

  • 418
  • 0
Започна ремонт на училището в село Кадиево
© bulphoto (архив)

Започна ремонт на училището в село Кадиево.

Близо 60 деца от селата Кадиево, Злати трап и Оризари ще започнат новата учебна година в ремонтирана сграда на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий".

В рамките на проекта се предвижда поставяне на топлоизолация, основен ремонт на покрива и подмяна на старата дограма. Очакванията са този проект да превърне сградата на ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " в съвременна и комфортна учебна среда.

МОН реши - до пет учебни дни за ученическите екскурзии догодина

Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов, заедно с кмета на селото Лиляна Петрова поставиха началото на ремонтните дейности. Финансирането на проекта за енергийна ефективност на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" се осъществява по програма на Министерството на образованието.

Положихме много усилия, работихме близо година за тази инвестиция и успяхме. Радвам се, че днес можем да започнем този толкова дълго чакан ремонт, каза кметът на община "Родопи" Павел Михайлов, цитиран от БТА.

Той добави, че тази година в Кадиево ще се изградят две детски площадки със средства по ДФ "Земеделие" и ПУДООС, а в общинският бюджет е заложена сумата от 50 хиляди лева за саниране на сградата на здравната служба.

Мая Йорданова
418 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини