Част от Радомир минава на воден режим

  • 04 август 2021 21:49

  • 752
  • 1
Част от Радомир минава на воден режим
© Pixabay

Част от Радомир минава на воден режим, като водата ще бъде спирана само нощем. Ограниченията влизат в сила от тази вечер, съобщи БНР.

Режимът се отнася за високата зона на Радомир, кварталите „Ное“, „Арката“, „Гърляница“ и улиците „Витоша“, „Хайдут Румяна“, „Ивайло“, „Гавраил Радомир“, „Пчелинска“ и „Никола Вапцаров“. Режим ще има и за селата Борнарево и Николаево. Причината е намалелият дебит на водоизточниците, захранващи Радомир, каза управителят на ВиК Перник Борислав Иванов.

Глоби, ако използвате питейна вода за миене на улици, МПС и напояване в Ловеч

„Решихме да въведем режим през нощта. Да могат да се напълнят резервоарите и да могат хората през деня да разчитат, че ще имат вода“, обясни той. Водоподаването ще бъде спирано всяка вечер в 22 часа и ще се възстановява в 6 часа на следващата сутрин.

„Имаме и едни големи аварии. Знаем ги, работи се по тях, но не е нещо, което можем да направим за два дни. Трябва да се подменят участъци, по- големи диаметри, по- дълги трасета. Ако успеем  да ги направим и след това проблемът се реши, веднага си пускаме водата 24 часа“, добави водният шеф.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
752 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Видимите резултати

2021.08.05 | 05:49

1
от 12 години гейберастия и 31 години демокрадция.

Добави коментар

Водещи новини