Два пожара вдигнаха на крак полицията и пожарната в София

  • 03 август 2021 20:03

  • 4141
  • 0
Два пожара вдигнаха на крак полицията и пожарната в София
© Булфото

Пожари вдигнаха на крак пожарникарите и полицаите в София.

Единият се разрази до Околовръстното шосе между Драгалевци и Бояна. Запалени са храсти,битови отпадъци и автомобилни гуми, информира Булфото.

Няколко екипа на пожарната и полиция се бориха с огнената стихия. 

Репортер на Novini.bg пък информира за пожар на Бул. Черни връх в близост до хотел "Маринела и до "Златен век".

Проф. Рачев разкри докога ще продължат рекордните жеги

Заради неистовите жеги пожари обхванаха немалка част от страната. Властите призовават хората да бъдат особено внимателни, когато боряват с огън в гората. Апел има и да не се изхвърлят угарки от фасовете. 

Снимка: Novini.bg

От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" съветват да се използва пожарогасител за погасяването на малки пожари. Може да използвате и вода, ако пожарът не е от електрически или химически характер.

"Ако пожарът е прекалено голям за изгасяване, напуснете сградата веднага. Не спирайте, може би няма да имате достатъчно време. Когато излезете навън и сте в безопасност, използвайте телефон и подайте сигнал. Изчакайте на безопасно място пристигането на екипите на пожарната и ги информирайте относно вида, големината и местоположението на пожара. Ако дрехите ви се запалят, не тичайте. Това ще доведе до по-бързо разпространение на огъня. Вместо това спрете, легнете на земята, покрийте си лицето с длани и се търкаляйте, докато огънят изгасне", обясняват от ГДНБЗН.

Снимка: Булфото

"Ако е задимено, покрийте устата и носа си с кърпа или дреха и се движите ниско до земята, докато излезете от сградата. Повечето смъртни случаи по време на пожари се дължат именно на въздействието на дима. Ако вратата или дръжката й са горещи, ако излиза пушек под и около нея, не я отваряйте. Това означава, че пожарът е наблизо. "Ако сте заключени или блокирани в стая,  използвайте ленти, мокри кърпи или дрехи, за да запушите всякакви пукнатини и цепнатини около вратата.", са следващите стъпки, които да предприемете. 

Обадете се на тел. 112 и обяснете точното си местоположение. Може дори да оставите някакъв знак вън на прозореца, за да обозначите точното място, където се намирате.

Още за това докога ще продължи рекордно топлото време - чуйте в това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини