Вижте как София се пази от пожари

  • 04 август 2021 08:30

  • 566
  • 0
Вижте как София се пази от пожари
© Pixabay

През зимата беше инсталирана 24-метровата противопожарна кула в квартал "Факултета". Специалното съоръжение е снабдено с високоразделителни камери и следи за нерегламентираното горене на гуми и отпадъци. На територията на София те са общо четири и сигнализират също и за пожари.

„Към момента обстановката в София е нормална, нямаме активни пожари. Кулата наблюдава голям периметър от 2-3 км. в района. Ако има активно горене някъде на открита площ или къща, веднага се подава сигнал към пожарната. Наблюдаваме и две кули, които са на територията на София – те са над Бистрица и над Плана“, обясни пред бТВ Красимир Димитров - директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столична Община.

СНИМКА: бТВ

Той допълни, че имат както цифрова връзка с пожарната, така и сателитна комуникация.

Как Долно село се възстановява след огромната огнена стихия?

„Разполагаме с 5-6 екипа с тежка техника, които се включват в гасенето на пожари. Много е важно местната власт да има структура, която да помага и логистично, и координиращо на пожарната, тъй като в гасенето на огън, независимо дали е в градски условия или горски пожар, трябват много техника и хора добави Димитров.

Освен при пожари сформираните екипи помагат при наводнения и земетресения.

„Работим много активно с превантивна дейност – паднали дървета, отворени шахти, които са опасни за хората“, допълни Димитров.

Десислава Станева
566 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини