Нèма такава игра...

  • 30 юли 2021 14:51

  • 3073
  • 0
Нèма такава игра...
©

Представяте ли си да има на света партия, която да спечели изборите благодарение на това, че хората страшно, ама страшно много харесват лидера ѝ, който я е съставил; да са готови да го следват където им каже, после, като ги изберат, да не се мерне в Парламента, а когато попитат къде е той, нахакано от антуража му да казват, че той е на истинската си работа – в телевизията? Демек: истински важната му работа, не вие. 

Представяте ли си пък да има партия, която да обещава такива страшно добри кандидати, а накрая – като ги изберат – на тия същите кандидати да не им дават да се изказват от трибуната без предварително одобрение от сценаристите?

И също така на ни един от тия страшно добри кандидати да не му издигнат кандидатурата за премиер или вице, или поне някакъв там… А да търсят хора отвън – извън партията, която обеща страшни лидери, а няма кандидати, свободолюбиви и умни, ама не им дават да говорят без сценаристите да са одобрили.

А, представяте ли си пресконференциите и официалната комуникация с народа да бъдат сменени с фейсбук статуси?

Нèма такава партия, нали?

А, представяте ли си да има народ, който да гласува за партия, която има ЕДИН ход до този момент, ЕДНА единствена каскада с референдум по пиарски, и той да е свързан с обещания за мажоритарен вот, накрая да влязат в Парламента и да се отметнат от единствената си платформа, веднага след това да има нови избори и току що излъганият народ пак, че дори и с още повече сили, да гласува пак за същата партия?

Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен, да. Ама защо ли?

Каквато ви публиката – такова ви и шоуто, и сценаристите, и гримьорите, и статистите. 

Един път Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически бяха добри и ги каниха в партийната телевизия, оказа се обаче, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не ги харесва и веднага (ама веднага, след като от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с казаха, че не им се кефят, даже ден не се забавиха!) и от ИТН заявиха, че не ги искат, не ги харесват, че и кирливи ризи взеха да вадят. Оказаха се малко измислени и нарисувани тия кирливи ризи, но за седем осми от населението или за седем/осми населението е достатъчно. 

И някак си, след всичко това, се оказа, че ДБ били виновни и помагали на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПС… Поне седем/осми хората в Парламента се опитаха така да извъртят нещата. 

В партията на новия (поредния) „Спасител“ наистина ли няма достойни за премиерски пост, че търсим от адвокатски кантори, съветвали БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а преди това – из книгите за детето-магьосник на Дж. К. Роулинг? Че защо им гласуваха доверие тогава? 

Петър Илиев, почетният консул на Барбадос и консултант на БСП, е изборът на ИТН за премиер на България

Защо си мислят месиите, че могат да преговарят с партньори, като заявят, че имената на министрите и премиера ще станат ясни в деня, в който трябва да се одобряват? Да се запознаеш с булката в деня на сватбата? И като им се каже, че това е абсурд, да обявят партньорите си за виновни, че спъват кабинета. Ами, ако ви е грозна булката? Щото предишната беше Хари Потър…

Ще вадите ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от управлението, ама им танцувате по гайдата. Що ли после не ви вярват партньорите…? 

***

Проблемът в опростачването на политическите живот, език и поведение, което наблюдаваме, е не само в това, че ни управляват приказни герои, а в това, че вече всеки – футболист, боксьор, певец, разказвач на вицове… всеки реши, че става за управител на държавата и ще се пробва. А тия в задкулисието, дето дърпат конците, само това и чакат – да ви видят, че сте податливи на смешници, та да ви пробутат още по-голям.

***

И за финал: 

Осъзнавате ли, че от Жан ВиденовЖан ВиденовЖан Василев Виденов е български политик, министър-председател на България през насам не сме имали шеф на държавата, който да е бил с всичката си коса? Може ли да разбием модела, че да видим… може да ни донесе късмет, а?
 

Последвайте канала на

Александър Томов
3073 0

Водещи новини