Президентът: Офицерските пагони са отговорност към сигурността, независимостта и суверенитета на родината

  • 24 юли 2021 21:18

  • 1160
  • 19
Президентът: Офицерските пагони са отговорност към  сигурността, независимостта и суверенитета на родината
© Президентство на РБ

Независимо от историческите времена и политическите превратности, българският офицер винаги е имал един най-висш идеал, наречен България, и една най-голяма ценност - свободата и благоденствието на българския народ. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на тържественото връчване на дипломите на курсантите от випуск 143-ти „Георги Стойков Раковски" на Националния военен университет "Васил Левски", съолщиха от администрацията на държавния глава.  

Церемонията се състоя пред крепостта "Царевец" във Велико Търново.

"Днешното събитие не е просто тържествен акт, а важен символ на утвърждаване на българската държавност, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той посочи, че неслучайно церемонията се състои на свято за българите място с хилядолетна история, доказала, че България е била силна и просперираща, когато и войската е била силна, а здравата спойка между народ и армия е устоявала на всякакви предизвикателства. Българският офицер е падал и е ставал, губил е сражение, но никога не е губил своя дух", допълни Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Радев ще участва в тържествената церемония по връчване на дипломите на курсантите от НВУ "Васил Левски"

Държавният глава поздрави випускниците за усилията, постоянството и за всеотдайността, които са положили по време на обучението. „Офицерските пагони са преди всичко отговорност и когато ги получавате, вие се вричате в свещената мисия за гарантиране на сигурността, независимостта и суверенитета на Родината“, заяви президентът Радев. Държавният глава посочи, че в динамичната среда, в която защитата на националните и съюзни интереси е все по-сложна и комплексна, изискванията към випускниците непрекъснато ще растат.

Радев: Новото правителство да отговори на високите очаквания на българските граждани

„Но аз съм убеден, че вие ще се справите, защото сте получили образованието си и закалка именно в престижното висше военно учебно заведение, в школата по патриотизъм и мъжество, наречена Национален военен университет "Васил Левски", заяви президентът.

 Първо офицерско звание днес получиха курсанти, които са се обучавали в 13 военни специализации. На церемонията пред крепостта "Царевец" държавният глава прие почетния строй, след което връчи пагоните, дипломата и наградата на първенеца на випуска.

 

Валери Зайцев
1160 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
fth

2021.07.25 | 12:04

19
Родоотстъпника гУнен гАдеф е не.щастна кукла на конци, управлявана умело от ръцете на всеки следващ руски шпионин начело на руШкото пАсолство!! преЦедента заслужава въже и катран само заради лицемерните приказки за Родина и достойнство на офицерските пагони!!! Този пар.азит трябва самите военни да го свалят с преврат!!!
Ууу

2021.07.25 | 10:25

18
Нека каже как стана президент и тогава ако има право да говори за суверенитет

2021.07.25 | 01:58

16
ЗА СВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА НА ГЕРГОВ АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ ПО УКАЗАНИЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ И ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ В СОФИЯ,ТЫ КАТО Е РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ОРГАНИЗИРАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ. "БАЮ ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА,БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" ВАСИЛ ЛЕВСКИ.РУСКИЯТ ПЕДЕРАСТ ИГНАТИЕВ Е БИЛ ТОГАВА ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ С ПРИВИЛЕГИЯТА НА ВЕЛИК ВЕЗИР=НА ПРЕМИЕР. СЪС СВОЙ АГЕНТИ-РУСКИ ПОДЛОГИ РАЗРУШАВА ОРГАНИЗИРАНАТА СЪПРОТИВА И ПО КЪСНО ПРОВАЛЯ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ЗАМЕНИ ТУРСКОТО С РУСКО РОБСТВО,КОЕТО Е "ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ"ХА,ХА,ХА...СЛЕД ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО БОРИСОВ ПОДГОНИ РУСКИ ШПИОНИ И РУСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИВЕРСАНТИ И ПУТЬО ПРАТИ КГБ СПЕЦИАЛИСТА ПО ПРЕВРАТИ МУТРАФОНОВА ДА ВЪЗСТАНОВИ НА СТО ПРОЦЕНТА РУСКОТО РОБСТВО В ПРЕЗРЯНАТА ЛАЙНЯНА ЗАДУНАЙКА И ВЕЧЕ СМЕ СЛАЙНЯНИ И ПРЕЗРЯНИ КАТО РУСКИТЕ ГНУСНИ КАНИБАЛИ... ДИМИТЪР БЛАГОЕВ: "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) ,КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ТОЛКОВА,КОЛКОТО РУСИЯ".
Жб

2021.07.25 | 08:04

17
Ти долен комунист Предател на българските интереси нямаш право да говориш чест и суверинитет Ти разедени България ти ще обереш пишкира Скот нещастен Семейство изоставил държавата ще оправя

2021.07.25 | 00:04

15
ЗА СВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА НА ГЕРГОВ АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ ПО УКАЗАНИЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ И ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ В СОФИЯ,ТЫ КАТО Е РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ОРГАНИЗИРАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ. "БАЮ ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА,БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" ВАСИЛ ЛЕВСКИ.РУСКИЯТ ПЕДЕРАСТ ИГНАТИЕВ Е БИЛ ТОГАВА ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ С ПРИВИЛЕГИЯТА НА ВЕЛИК ВЕЗИР=НА ПРЕМИЕР. СЪС СВОЙ АГЕНТИ-РУСКИ ПОДЛОГИ РАЗРУШАВА ОРГАНИЗИРАНАТА СЪПРОТИВА И ПО КЪСНО ПРОВАЛЯ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ЗАМЕНИ ТУРСКОТО С РУСКО РОБСТВО,КОЕТО Е "ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ"ХА,ХА,ХА...

2021.07.24 | 23:32

5
Ти, си,стрАм,за,пагона, Мутро долна, воняща сфиня червена

2021.07.25 | 00:02

14
Да му се отнемат неговите,той наруши и трите за ,които говори.

2021.07.24 | 23:34

13
Свинята на Гергов се изсра на своите голямо руско говно Позор за Родината.ПРАСЕДЕНТЕ,ПРАСЕДЕНТЕ...

2021.07.24 | 23:34

12
Свинята на Гергов се изсра на своите голямо руско говно Позор за Родината.ПРАСЕДЕНТЕ,ПРАСЕДЕНТЕ...

2021.07.24 | 23:34

11
Свинята на Гергов се изсра на своите голямо руско говно Позор за Родината.ПРАСЕДЕНТЕ,ПРАСЕДЕНТЕ...

2021.07.24 | 23:33

10
Свинята на Гергов се изсра на своите голямо руско говно Позор за Родината.ПРАСЕДЕНТЕ,ПРАСЕДЕНТЕ...

2021.07.24 | 23:33

9
Свинята на Гергов се изсра на своите голямо руско говно Позор за Родината.ПРАСЕДЕНТЕ,ПРАСЕДЕНТЕ...

Добави коментар

Водещи новини