Овладян е горският пожар в Сакар планина

  • 22 юли 2021 20:51

  • 781
  • 0
Овладян е горският пожар в Сакар планина
© bulphoto

Пожарът в Сакар планина между свиленградските села Планиново и Студена и тополовградското Устрем е овладян, съобщават от Областния кризисен щаб в Хасково.

Стихията възникна в боров масив вчера следобед около 17:00 часа най-вероятно след почистване на близко пасище. Периметърът на пожара е 7 километра, като изпепелени са около 2400 декара от горския масив, който включва и широколистна гора.

Погват големия пожар в Сакар планина

Част ота тежката техника, която работеше по прокарването на просеки, вече е била изтеглена. Благодарение осигурените машини и усилието на екипите, пожаръта е бил локализиран. Заради тлеещи участъци обаче на терен ще останат 4 автомобила с екипи на пожарната и 4 на лесничействата, уточниха от щаба.

Над 150 души участваха в потушаването на бедствието. В борбата с огъня се включиха 11 екипа огнеборци, 60 лесничеи, 20 военни с техника от поделение 52а740 от Хасково и доброволческа група от Свиленград.

На място са областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместникът му Виолета Желева, се допълва в съобщението. През цялото време на кризата нямаше опасност за хора и населени места подари тяхната отдалеченост. По случая се води разследване, но до този момент няма данни за умишлен палеж според първоначалните данни на МВР.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
781 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини