Да преговорим последните дни…

  • 21 юли 2021 15:36

  • 1131
  • 0
Да преговорим последните дни…
© Novini.bg

Да преговорим последните дни: лъсна къде, колко и как се краде в здравеопазването. Съжалявам, че трябва да го кажа, но нямаме новина. Ние това си го знаем. Едно от очарованията на псевдо-демокрацията е псевдо-свободата на словото. Ти си говори, ама кой ли те слуша? Имали сме били корупция, схеми, едно друго… Е, и? 

Ето ви механизма зад това:

Докато го знаем, но никой не може да го докаже, те казват, че не е вярно. После толкова сме свикнали с „реалността“, че като има доказателства, вече не ни пука особено – свикнали сме с идеята.

Е-е-е, кво пà толкова, ние тва си го знаеме! 

Обществена реакция… близо до нулата. 

След това:

Разкъртващ доклад на ЕК, според който продължаваме да сме зле. В доклада: 

(!!!) Посочва се, че Инспекторатът към ВСС продължава да работи с изтекли от април миналата година правомощия.

(!!!) Отбелязва се, че от първия доклад—миналата есен—България е изготвила нов закон за отговорността на главния прокурор и неговите заместници, но той е бил отхвърлен от Конституционния съд.

Допълва се, че промените във ВСС са били обвързани с неприети изменения в Конституцията.

(!!!) Комисията отбелязва, че промените в законодателството през преходни и заключителни разпоредби представлява заобикаляне на изискванията за оценка на въздействието от въвежданите правни изменения.

(!!!) „Повишенията на съдии се извършват извън обикновената процедура на открит конкурс. Изостава цифровизацията на правосъдието, докато ефективността на административното правосъдие се повишава“.

(!!!) ЕК продължава да се тревожи от липсата на прозрачност на собствеността на медиите у нас и отчита, че условията за работа на българските журналисти не са се подобрили в последните 10 месеца.

ЕК в доклада си за България : Инспекторатът към ВСС продължава да работи с изтекли от април 2020 г. правомощия

Това е новина, тотално засенчена от старта на новия Парламент. Какви ги говоря и аз… засенчена е дори от прогнозата за времето и спортните новини. 

Малко скандали, малко кал, малко псувни и обиди, малко чалга, малко гнус, много шоу и всички гледат в лявата ръка на фокусника, докато прибира монетата в дясната. 

Но не е само шоуто с Парламента причина да няма интерес към доклада. Вместо да си вземем поука от лошите доклади и да работим по тях, просто свикнахме с докладите. Вместо да си ремонтираме покрива, свикнахме да ни тече по главата. Даже обвиняваме ЕК, че пише фалшиви доклади, колкото да ни дразни. Ама, разбира се!

След това:

Бившият шеф на ДАНС, заедно с настоящ служител на ДАНС, заедно с президента на футболен клуб „Витоша Бистрица“, в който играеше бившия премиер, са арестувани за бракониерство.

Излезли нощем да стрелят… Бракониери. 

Закопчаха бившия шеф на ДАНС

Сещате ли се как, ако – да речем – сте измежду тримата хора със съвест, останали в тая държава, и по някакво чудо сте държавен служител, горски, примерно… приятна топла вечер, да кажем лятна вечер на 2020 г. или по-рано… та, излизате значи да си вършите работата, за която ви плащат и сте обещали да пазите гората на България от бракониери…

… и изведнъж ви се налага да арестувате шефа на Държавна агенция „Национална сигурност“, негов служител, бизнесмен, който си рита мачле с премиера… 

А, бракониерите си ги знаем – те са кметове, шефове, бизнесмени, политически облажили си хора, всякакви. Ама какво казахме вече: докато го знаем, но никой не може да го докаже, те казват, че не е вярно. После толкова сме свикнали с „реалността“, че като има доказателства, вече не ни пука особено.

И за финал:

Какво още каза вътрешният министър:

„Прокуратурата сама проверява себе си за подслушванията. Този факт говори достатъчно красноречиво. Аз разполагам с коренно различна информация, която ще предоставя като се състави кабинет и има комисия за подслушванията, защото информацията е класифицирана“.

Бойко Рашков разкри: Прокуратурата подсигури параван на Васил Божков, за да пребивава в чужбина

„… служители от МВР са експлоатирани като наемни работници, за да подслушват и да проследяват граждани от протестите“.

„Прокуратурата обяви, че по отношение на лицето Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от е повдигнато ново обвинение и то е по чл. 90, а това означава, че го обвиняват в политическо престъпление. Нито една държава не предава лице, обвинено в политически престъпления. Дали прокуратурата не осигурява възможност на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от да пребивава необезпокояван в чужда държава!? Създава ли тя параван за това!?“

Хайде и за черешка на тортата:

Ще искаме оставки и ще третираме като терорист всеки, който спомене за затваряне на бизнеси, заради вирус, за който има достъпна за всеки ваксина!

Как се „третира като терорист“? Ако си полиция, армия, ДАНС – да речем, че знаем как се „третира“. Но, ако си ресторантьор, как „третираш“ терористи? Не бе – сериозно, как? Всяка сервитьорка – с каска, пистолет, свински опашки и електрошок. Кой им осигурява обучението? Що не се свържете с ДАНС, може да имат нужда от помощ, че те и без това се мотаят по горите да бракониерстват. 

Колкото и да си го повтаряш, все си е като за „Кòмеди сèнтрал“: Ресторантьорите ще „третират като терорист“ всеки, който каже нещо, което не им харесва, докато дансаджиите бракониерстват из страната.  

В тая държава – може. 

*

Докато имаме най-висши агенти по националната сигурност, които, заедно с бизнесмени, ходят да извършват престъпления, доклад след доклад на ЕК ни показва в какво блато живеем, прокуратурата се занимава с това да проверява сама себе си, служители на МВР са използвани по политическо предназначение – да са „ухо“, а накрая дават рамо на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от (обвинен за какво ли не), на когото много му заканват уж, ама… реално му помагат да се спаси. 

Я, пак ме подсетете: каква ви беше стратегията за връщане на младите от чужбина…?

 

Последвайте канала на

Александър Томов
1131 0

Водещи новини