Избират нови инсталации за площадката „Мавзолей“ в Градската градина

  • 20 юли 2021 14:20

  • 490
  • 0
Избират нови инсталации за площадката „Мавзолей“ в Градската градина
© Булфото

Столичната община ще приема проектни предложения за новото издание на Програма „Навън“ от 30 юли до 30 септември, включително.

Целта е да се състави списък от който да се изберат временни художествени инсталации за площадката „Мавзолей“ в Градската градина. Финансирането на одобрения проект, който ще бъде избран от независимо жури, може да бъде до 100 000 лв.

Водната каскада в Плевен е ремонтирана и обновена с 25 000 лева от местния бюджет

Програмата „Навън“ на Столичната община за подкрепа на временни художествени инсталации в градска среда стартира през 2018 г. Първият реализиран проект по нея беше високотехнологичната интерактивна инсталация „Един човек“ на доц. Венелин Шурелов. През 2021 г. с решение на Столичния общински съвет Програмата беше разширена с още едно направление – „Открито“, което е насочено към създаването на нови творби в периферни, нетипични или слабо разработени като терен за изкуство места в града.

Конкретните райони и зони, определени за пространства за художествени проекти през 2022 г., ще бъдат обявени заедно с отворената покана за новото направление на Програмата. Предвижда се при всяко издание експертно жури да избира два художествени проекта, които да бъдат реализирани в градската среда и да получат максимално индивидуално финансиране от 17 000 лв.  

Теодора Александрова
490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини