Водната каскада в Плевен е ремонтирана и обновена с 25 000 лева от местния бюджет

  • 04 май 2021 15:25

  • 1798
  • 2
Водната каскада в Плевен е ремонтирана и обновена с 25 000 лева от местния бюджет
© Булфото (архив)

В Плевен Водната каскада е ремонтирана и обновена с 25 000 лева от местния бюджет, съобщиха от общината.

Преди почивните дни са отстранени всички повредени струйници, скъсани филтри и осветителни тела. Емблематичното за Плевен съоръжение е пуснато с пълния си капацитет по време на Великденските празници и радва хилядите жители и гости на града. С целия си блясък работят Пеещият фонтан до градската градина, Големият фонтан на площад "Възраждане" пред храма-мавзолей "Свети Георги", трите малки фонтани с жабките, известни като "глухарчетата", многобройните по-малки шадравани и водни огледала до площад "Свободата".

В Плевен пуснаха Водната каскада след реконструкция с европейски средства

Естетизираната градска среда е допълнена със скулптури, хиляди цветя и разнообразна ефектна растителност. Цялата пешеходна зона от градската градина до театър "Иван Радоев" е напълно обновена. Минувачите, предимно млади хора с деца и с бебешки колички, непрекъснато се спират да си правят снимки, селфита и видеоклипове.

Предстои реализиране на проект за обновление и на останалата част от улица "Васил Левски", известна като Старата главна, която е само за пешеходци, уточниха от местната администрация. Общинските власти планират в близко време Плевен да разполага с напълно ремонтирана пешеходна зона от Плевенската панорама, през парк-музей Скобелев, централната част до гаровия площад. Специално за младежите е изготвен проект за Скейтборд парк за около 600 000 лева, но за него засега няма

1798 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кардинала

2021.05.04 | 21:07

2
Ми не е ясно какво липсва!
Плевен

2021.05.04 | 18:36

1
Какво не стига за скейта

Добави коментар

Водещи новини