Гледай на живо

Аматьорският футбол отново е тук - вижте всичко най-интересно преди първия кръг в "Часът на Трета лига" с гост Стефан Дамянов

Нови правила за влизащите у нас от страни в „червената зона“

  • 19 юли 2021 09:27

  • 2026
  • 1
Нови правила за влизащите у нас от страни в „червената зона“
© Pixabay

Българските граждани, които пристигат в страната от държава, попадаща в т.нар. "червена зона" за COVID-19, трябва да представят пред граничния здравен контрол отрицателен резултат от PCR, направен до 72 часа преди влизането в страната. Това съобщи пресцентърът на Министерство на здравеопазването.

Оттам уточняват, че считано от 00,00 ч. днес, български гражданин или лице със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България или член на неговото семейство, в т.ч. и деца, независимо от тяхната възраст, които пристигат в страната от държава, попадаща в т.нар. "червена зона" и не представят на органите на граничния здравен контрол отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразна верижна реакция, считано от датата на пробонабиране (вписана в цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС), се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор.

Отпадна карантината за пристигащите от България в Англия и Шотландия

Радина Лазарова
2026 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sonia

2021.07.19 | 16:55

1
Tupo mnogo tupo osobenno za hora s dve vaksini!!

Добави коментар

Водещи новини