450 лв. награда за най-поддържаното село Георги Дамяново

  • 17 юли 2021 14:02

  • 5165
  • 0
450 лв. награда за най-поддържаното село Георги Дамяново
© bulphoto (архив)

В община Георги Дамяново обявиха победителите в конкурса за най-добре поддържано населено място. Комисия от журналисти, кметове и представители на местната администрация на място посетиха 13-те села от общината.

В категория "Големи села" първото място е за Георги Дамяново, а наградата е ваучер за 450 лева и грамота. Селата Говежда и Копиловци си поделиха второто място, с равен брой точки.

Има ли ръст на безработицата в последните дни и ще се закриват ли социални домове заради насилие от страна на персонала?

В категория "Малки села" призът е за Гаврил Геново. Всяко от селата на община Георги Дамяново получи по 100 лева на специална церемония в хижа "Копрен". Обявиха и седем за "най-стилните къщи" в общината. Собствениците им получиха специално изработен национален флаг."Благодаря на всички кметове, които полагат значителни грижи за външния облик на селата си.

Липсата на работници по програми много затруднява всички ни, но разчитаме и на помощта за косене и чистене на всички наши жители", сподели кметът на община Георги Дамяново Нина Петкова, цитирана от БТА.

Конкурсът се провежда за втора поредна година. 2500 души живеят в общината. 10 от селата са с под 300 жители. Тук е и най-малкото село в област Монтана - Помеждин, в което по постоянен адрес има 10 човека.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5165 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини