Горя депото за строителни отпадъци край Хасково

  • 16 юли 2021 19:43

  • 884
  • 0
Горя депото за строителни отпадъци край Хасково
© Община Хасково

Пожар избухна днес следобед на депото за строителни отпадъци край Хасково. На място са изпратени три противопожарни автомобила, които не позволяват огънят да се разрасне, съобщиха от Община Хасково. 

По разпореждане на заместник-кмета Динко Тенев е изпратена водоноска от община Хасково, както и вода за огнеборците. Служителите на КОРЗ и „Екопрогрес“ съдействат на пожарникарите за по-бързото овладяване на огъня. Община Хасково изпрати на място и тежка техника, която да подпомогне потушаването на пожара.

„Вероятно става въпрос за самозапалване, заради високите температури през последните дни“, коментира заместник-кметът на Хасково Динко Тенев.

 Снимка: Община Хасково

„Въпреки, че тук трябва да се изхвърлят само строителни отпадъци, много често някои граждани нарушават правилата и изхвърлят гуми, стъкла и др. Именно тези отпадъци са леснозапалими и се стига до подобни инциденти“, каза още Динко Тенев.

Полицията разследва пожар на два автомобила в Хасково

Предстои противопожарните експерти да установят конкретните причини за запалването. Няма опасност за града и хората. През цялата нощ на мястото на инцидента ще останат противопожарни екипи и служители на общината.

Борислава Бибиновска
884 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини