От 2 август спират за един месец топлата вода в Перник

  • 16 юли 2021 13:41

  • 517
  • 1
От 2 август спират за един месец топлата вода в Перник
© Pixabay

За един месец ще бъдат спрени за планов ремонт топлоизточниците на пернишката "Топлофикация", съобщиха от дружеството. Перничани ще останат без топла вода за периода от 2 август до 4 септември.

Профилактиката е ежегодна, но това лято ремонтът е по- дълъг заради модернизирането на хладилният цикъл на основната мощност на ТЕЦ "Република" - пети парогенератор, обясниха от "Топлофикация Перник".

Суша! Спират топлата вода за 9 дни в столични квартали

Плановите дейности включват също подмяна на нагревните повърхности на котлите, ремонт на съоръженията за пречистване на димните газове, обновяване на участъци от топлопреносната мрежа и др. Целта е съоръженията да се подготвят за работа през зимата и да се намалят авариите през новия отоплителен сезон.

Гражданите се умоляват да не извършват никакви самоволни манипулации в абонатните станции. За недопускане на аварийни ситуации преди възстановяването на топлоснабдяването ползвателите трябва да приведат вътрешните инсталации за гореща вода в сградите в състоянието, което са били преди спирането, предупреждават от "Топлофикация".

Предстоящият ремонт трябваше да започне още на 5 юли, но беше отлаган два пъти заради промени в разчета на доставките на оборудване и в ремонтните графици на подизпълнителите, както и производствената необходимост.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
517 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Обикновена Пунта Мара

2021.07.16 | 13:50

1
А, какво стана ТАМ на "Студена" с ПОТОПЕНИТЕ МИЛИОНИ ЕВРО, за "ремонта ПОД ВОДА" и "водопровода БЕЗ ВОДА"?!

Добави коментар

Водещи новини