Нахапаната от мечка жена край Белица е с дълбоки рани

  • 02 юли 2021 11:05

  • 14954
  • 7
Нахапаната от мечка жена край Белица е с дълбоки рани
© Pixabay

Нападнатата от мечка тази сутрин край Белица жена е настанена в хирургичното отделение на болницата в Разлог с рани от ухапване и одраскване по цялото тяло, каза за БТА началникът на отделението д-р Христо Георгиев.

Жената има дълбоки рани, но на този етап те не застрашават живота й, няма разкъсвания на органи, допълни д-р Георгиев. Тя е в стабилно състояние, контактна, но много изплашена, допълни началникът на отделението.

Мечка нападна гъбарка край Белица

Инцидентът е станал тази сутрин около 7 часа, докато жената е брала гъби в гората, каза за БТА кметът на Белица Радослав Ревански. За случая са уведомени всички компетентни органи, а общинският кмет е отправил искане за разрешение мечката да бъде отстреляна.

В момента на място има служители на горското стопанство в Белица, на РИОСВ и на Изпълнителна агенция по горите, като се събира информация за случая, каза директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. Горските служители на място съдействат за обезопасяване на мястото, допълни директорът на ЮЗДП. По думите му няма информация за предишни нападения в района.

Нападението е станало на около сто метра по права линия от Парка за танцуващи мечки край Белица и в близост до планинското увеселително влакче. Категорично става въпрос за дива мечка, а не за обитател на парка, каза за БТА управителят на Парк за танцуващи мечки Димитър Иванов. Мечки в района има още преди мечото селище да бъде построено, а тъй като размножителният период е приключил, не може да се търси връзка за близостта на дивата мечка с животните в парка, посочи Димитър Иванов.

Има тенденция веднъж годишно да се случват подобни нападения или да се съобщава, че в гората е забелязана мечка, допълни управителят на мечия парк. Кафявите мечки като цяло обаче се страхуват от хората и в случай, че усетят близостта им, те се отдалечават. Това е и съветът на експерта по едрите четириноги: в гората хората трябва да създават шум, което кара мечките да избягват човека.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
14954 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Спонсорът

2021.07.02 | 20:59

7
На Праскайте тези гадни мечки авджии, ако трябва аз ще ви спонсорирам с муниции
OG KUSH

2021.07.02 | 13:14

5
Ей селяндури от Разлог... особено тея дето имат пушки.. НЕ ПИПАЙТЕ МЕЧКАТА СЕЛЯНДУРИ...
Бесен съм

2021.07.02 | 20:55

6
Убийте всички мечки в страната ако трябва с голи ръце ще го удуша тая луда мечка, ще изтръгна ноктите и и ще направя кюфтета от мечката
Васо Сръбския

2021.07.02 | 13:06

4
Жената да го духа
XXX

2021.07.02 | 12:04

3
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ
Мечок 2

2021.07.02 | 11:42

2
Подкрепям искането на "Мечок"
Мечок

2021.07.02 | 11:19

1
Отправям искане до институциите да отстрелят кмета.

Добави коментар

Водещи новини