Водещите новини! „Екстремисти се опитваха да използват пандемията, за да разпространяват омраза“

  • 22 юни 2021 18:58

  • 904
  • 5
Водещите новини! „Екстремисти се опитваха да използват пандемията, за да разпространяват омраза“
© Pixabay/Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 22 юни ***

 

Екстремисти се опитваха да използват коронавирусната пандемия, за да разпространяват пропаганда на омразата и да подхранват недоверие в обществените институции миналата година, заяви днес полицейската служба на Европейския съюз (Европол), цитирана от АП.

В доклада се споменава арестуването на мъж в Нидерландия, за когото се твърди, че призовавал за граждански арести на депутати и здравни работници. В документа се казва, че проявите на насилие от противници на ограничителните мерки, въведени от нидерландското правителство заради коронавируса, са включвали хвърляне на камъни и бомбички по сградата на градска община и нанасяне на щети на 19 обекта за тестване за COVID-19.

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Европол: Екстремисти се опитваха да използват пандемията, за да разпространяват омраза

***

Румен Овчаров с условна присъда

Апелативният специализиран наказателен съд призна Румен Овчаров за виновен в умишлена безстопанственост и го осъди условно на две години затвор, съобщават от съда.

Второинстанционният съд е отменил присъда на Специализирания наказателен съд и вместо нея е постановил нова, с която призна Овчаров за виновен в извършване на умишлена безстопанственост, от която са настъпили значителни щети за "Мини Бобов дол" в размер на 2 659 040,60 лв., като го оправдава обаче за разликата до 24 455 474,80 лв.

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Румен Овчаров бе признат за виновен в умишлена безстопанственост и на втора инстанция

***

След като беше спасен и му подариха няколко години живот, уврежданията, нанесени в българския зоопарк взеха своето…broken heart

След лъвчетата Терез и Масуд, спасени от зоопарка в Разград, сега почина и чичо им Иван Асен, съобщиха от Центъра за диви котки FELIDA в Холандия.

"Винаги сме знаели, че здравето на Иван, вероятно заради кръвосмешение, е много труден старт в живота ... - коментираха оттам. - И все пак, напоследък той изглеждаше щастлив, не показваше признаци на дискомфорт..."

Подробности ↓↓↓↓↓↓

След Масуд и Терез почина и Иван Асен

***

На брифинг служебният министър на финансите Асен Василев оповести, че Ирена Кръстева е подала молба да бъде извадена от списъка за свързаните лица със санкционираните по закона "Магнитски" български граждани. 

Кръстева, която е майка на бизнесмена Делян Пеевски, попадна в списъка, тъй като двамата имаха участие в общи компании.

Молбата ѝ ще бъде разгледана, обяви Василев.

↓↓↓↓↓↓

Майката на Пеевски иска да бъде извадена от списъка на свързаните със санкционираните по "Магнитски"

***

Министрите по европейските въпроси от Европейския съюз обсъдиха приемането на рамката за преговори за Република Северна Македония и Албания и според дипломатически източници България отказва да отстъпи.

Дебатът за разширяването тази сутрин на министерската среща в Люксембург е бил доста интензивен, разкриха дипломатите, особено по отношение на Македония и българската блокада. Според присъстващите най-настоятелна е била Германия, която показа силен ангажимент за започване на преговори със Скопие. Българската страна обаче продължи да отказва да се поддаде на натиска, въпреки предупрежденията от страните членки на ЕС, че с тази блокада „ЕС си стреля в крака“.

На българските дипломати е изтъкнато, че е заложено доверието в целия Европейски съюз и че критиките на страните-членки към позицията на България са „многобройни“. Българският представител е заявил, че „ЕС не разбира дълбочината на проблема“ между Скопие и София, че този спор е европейски въпрос и че България е в „специфична ситуация“ поради предстоящите избори през юли, информира агенция "Фокус".

Повече подробности ↓↓↓↓↓↓

България бе подложена на остра критика от ЕС заради блокадата ѝ спрямо РС Македония

***

Екип на „Демократична България“ тръгва на мотообиколка из България с два мотоциклета и микробус, съобщиха от пресцентъра на обединението.

По време на срещите си в различните градове доброволци на „Демократична България“ ще показват как се гласува машинно със софтуера за симулация, разработен от “Ти броиш”. Водачите на листи и кандидатите за депутати ще поговорят с гражданите на тема #БългарияМожеПовече. Защото в България е време за ново начало.

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Екип на ДБ тръгва на мотообиколка из България с два мотоциклета и микробус

***

Кремъл заяви, че хората без имунизация или имунитет срещу  COVID-19 няма да могат да работят на всяко работно място в Русия, и допълни, че те може да станат обект на дискриминация, предаде Ройтерс.

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Кремъл: Хората в Русия без ваксинация или имунитет ще имат ограничени възможности за работа

***

Компанията "Амазон" унищожава огромно количество стока, която е годна за употреба, предаде британската телевизия Ай Ти Ви.

Според служител на фирмата само в един от 24-те логистичните центрове на американския гигант в Обединеното кралство седмично се унищожават около 130 000 лаптопи, телевизори, слушалки, предпазни маски, книги и други стоки. 

Подробности ↓↓↓↓↓↓

"Амазон" унищожава огромно количество годна стока

***

Novini.bg
904 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Вашиту ими

2021.06.22 | 20:34

4
Единствените екстремисти са тия които затвориха света заради една настинка. От диария умират тройно повече всяка година отколкото от бацила! Сега да видим наakaните ковидиоти как ще ми коментират заучената фраза "ако ти дойде на твойта глава или на близък друга песен ще запееш" - вече го изкарахме всички - нищо работа, пък и да дойде - каквото е писано! да няма да живея в страх цял живот като вас, лумпеняци!

2021.06.22 | 21:21

5
То на тях като им дойде все едно хайдушки песни ще запеят,те и без да им е дошло са се накъкали и умират всеки ден от страх.
Morski

2021.06.22 | 20:05

2
"Екстремисти се опитваха да използват коронавирусната пандемия, за да разпространяват пропаганда на омразата и да подхранват недоверие в обществените институции"Мунчо, бегай ,че те усетиха! Бегай бръзо у Рушко!

2021.06.22 | 20:14

3
Мунчо тиквунчо няма де да бяга онодан,пуска кърваволайняна диря и се намира лесно.
Идиот Новини.бг

2021.06.22 | 19:42

1
наричат протестиращите"болшевишки клошари", Радев - "етъп каун", спец-службите - "руски подлоги"

Добави коментар

Водещи новини