„Вечер на таланта“ с участието на младите художници се състоя в Ловеч

  • 22 юни 2021 09:53

  • 221
  • 0
„Вечер на таланта“ с участието на младите художници се състоя в Ловеч
© Община Ловеч

„Вечер на таланта“ с участието на младите художници се състоя на 21 юни в Ловчанското читалище „Наука 1870 г.“ Участваха творци от конкурса за рисунка „Здравей, ваканция“ , проведен в рамките на Програмата на Община Ловеч за стимулиране на дейности и изяви на учениците, свързани със заниманията по интереси в ловешките училища през 2021 година. Това съобщават от пресцентъра на общината.

В него взеха участие арт клуб „Усмивка“ при Профилираната природо-математическа гимназия и група „Създадено от нашите ръце“ към ОУ „Васил Левски“. Наградите връчи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова , като в индивидуалното съревнование в първото място спечели Камелия Николова, ученичка в 10 „в“ клас в ловешката ППМГ.

„Казват, че всяка една рисунка представя духовния свят на автора, а тук виждам много светлина, много настроение. Нека да е такова вашето бъдеще през ваканцията“, каза кметът Корнелия Маринова. На второ място бе класиран Ивайло Иванов от 10 „а“ клас на Математическата. Третото място е за 11-класничката Мария Исинова от същото училище. На събитието присъства и заместник-кметът Венцислав Христов.

Организаторите връчиха грамоти и подаръци, а на излизане всички получиха сладолед. Водещ на събитието бе журналистът Никола Колев. Арт клуб ,, Усмивка" е основан през 2016г. в ППМГ-Ловеч. В него участват група млади ентусиасти, които обичат рисуването и това да работят в екип. Техният преподавател Мариана Москова пък се радва да обучава младите таланти, които дават всичко от себе си.

В Ловечко ще се извърши втора обработка против кърлежи и бълхи

В група „Създадено от нашите ръце“ към ОУ „Васил Левски“ участват 21 ученика от 4 клас, които са представили три колективни творби. Тяхна ръководителка е Станка Дулева-Гущераклиева.

Последвайте канала на

Novini.bg
221 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини