Удължават ремонта на магистрала "Тракия" край Стара Загора

  • 21 юни 2021 22:00

  • 1487
  • 1
Удължават ремонта на магистрала "Тракия" край Стара Загора
© Булфото (архив)

Заради некачествени дейности се удължава ремонтът по автомагистрала "Тракия" край Стара Загора, съобщиха от пътната агенция. Строителните дейности трябва да приключат до средата на юли.

Преди дни проверка на новия шеф на АПИ Апостол Минчев констатира нередности в реконструкцията на 23-километровата отсечка между Чирпан и Стара Загора.

Инспекцията е установила влагане на строителни материали, които са некачествени и не са съгласувани с Института за пътища и мостове.

Констатирано е и неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, както и липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане.

Трасето е последната част от 53-километровия участък на магистралата, известен с неравностите по платното.

Отстраняването на дефектите започна през май и трябваше да приключи след броени дни.

Експерти: Маркировката по новия участък от магистрала "Тракия" край Стара Загора е опасна

Обходното трасе по Околовръстния път на Стара Загора се запазва до края на юли, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Удължаването на ремонта означава изключително натоварен трафик, особено в най-критичното място на обхода - село Ракитница. През селото преминава цялото движение от и за столицата. А заради тесния път легналите полицаи и ограниченията на скоростта колоните от автомобили са честа гледка, отбелязва БТВ.

Novini.bg
1487 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.22 | 01:09

1
Не е ремонта грешен, а строежа е калпав. Питайте Станишев

Добави коментар

Водещи новини