КАТ пуска мотористи срещу хулиганството на пътя

  • 20 май 2012 09:17

  • 778
  • 0
КАТ пуска мотористи срещу хулиганството на пътя
©

От понеделник по основните улици на София ще патрулират 30 мотористи, които ще следят в движение за всякакви нарушение - хулигански прояви, засичания, неправилно изпреварване, съобщи шефът на КАТ-София Богдан Милчев, цитиран от "Дневник".

Те ще се движат със скорост по-ниска от тази на движението и по двама в екип. "Целта не е толкова да глобяваме, въпреки че мотористите ще могат да го правят, а да дисциплинираме участниците в движението", заяви Милчев.

Има няколко члена за поведение на шофьорите, с което той застрашава движението. Там предвиденото наказание е до 20 лв. А ако някой неправилно използва светлините и така  също застраши сигурността на останалите участници в движението може да бъде глобен с между 20 и 150 лв.

Историята с нападението от един шофьор над друг 
повдигна отново всички въпроси дали има ефективни начини за справяне с агресията на пътя - изнервени и засичащи шофьори, какви са глобите и достатъчни ли са. Според шефа на КАТ Алекси Стратиев при такива нарушения на пътя шофьорите трябва да подават сигнал на 112. " Но е малко субективно конкретно за такъв тип нарушение, защото то не е установено от контролен орган и преразказването от някой на нещо като истинско събитие подлежи на проверка и ако няма нещо допълнително като доказателство или някой, който да потвърди разказаното, трудно може да се вземе отношение", заяви още Стратиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини