Агенцията "Митници" е предприела действия по въвеждане в регулация на автоматичните везни на ГКПП-Кулата

  • 02 юни 2021 21:04

  • 646
  • 3
Агенцията "Митници" е предприела действия по въвеждане в регулация на автоматичните везни на ГКПП-Кулата
© bulphoto (архив)

Агенцията "Митници" е предприела действия по въвеждане в регулация на автоматичните везни на ГКПП- Кулата, съобщават от Агенцията.

След встъпването си в длъжност новото ръководство на Агенцията "Митници" е възложило анализ на трафика на пункта. Било е установено, че в последната година са получени голям брой оплаквания от страна на превозвачи относно работата на кантарите.

Нови заместник-директори влязоха в Агенция "Митници"

Било е установено също, че е необходимо да се проведе процедура за въвеждане в регулация на автоматичните везни.

Като една от мерките за въвеждане в регулация на автоматичните везни е била идентифицирана необходимостта от промяна на Наредба за средствата за измерване, които подлежат на метрологичен контрол. По тази мярка вече е постигната принципна договорка с Министерство на икономиката и Български институт по метрология, се посочва в съобщението.

До края на текущата седмица предстоят и срещи с организации на превозвачите, на които да се обсъдят допълнителни мерки за реорганизиране на трафика на ГКПП Кулата.

Към момента на денонощие през ГКПП Кулата преминават над 2000 товарни автомобила, като трафикът е изключително интензивен поради пренасочване на товарни камиони от други неработещи във връзка с COVID мерките чужди гранични пунктове.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
646 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Beccanmpaa

2021.06.03 | 16:09

3
М­­­л­­а­­д­а­ ­м­­о­­­к­­­р­а­ ­у­­ч­­е­н­­и­­­ч­­к­­а­­­ ­­ч­­­у­к­­­а­­ ­­­ ­W­­­ ­­W­­­ ­­W­­­ ­.­­­ ­B­­­ ­­­G­­­ ­­1­­ ­­­7­ ­­.­ ­C­­ ­­­L­­ ­­­U­­­ ­B
Savannahfokba

2021.06.03 | 04:52

2
М­­­л­­­а­­д­а­­ ­м­­­о­­­к­р­а­­ ­­у­ч­­е­­н­­и­ч­­­к­а­­ ­ч­у­­к­­­а­ ­­­ ­W­­ ­W­­­ ­­­W­­­ ­.­ ­­B­­­ ­­­G­­­ ­1­ ­­­7­­ ­­­.­ ­­C­­ ­­L­­ ­­­U­ ­­B
Deannanqfha

2021.06.03 | 01:55

1
М­л­а­­­д­а­­ ­­м­­­о­к­р­а­­­ ­­­у­­ч­­е­­н­­­и­­ч­­­к­­а­­­ ­ч­­­у­­к­­а­ ­­ ­­­W­­­ ­­­W­­­ ­W­­­ ­­.­ ­B­­­ ­­G­­ ­­1­ ­­7­­ ­­­.­­­ ­­C­­ ­­­L­ ­­U­­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини